Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Lotte: “Een soort juridische snoepwinkel, met enorm veel ruimte voor specialistische kennis”

Legal / 23-03-2021

Voordat Lotte Beelen kennismaakte met EIFFEL, dacht ze dat het een standaard consultancy club was. Dat vooroordeel bleek alles behalve waar: “Je bent hier onderdeel van een specialistisch team én er is veel contact met collega’s. Een prima plek om jezelf te ontwikkelen als mens en op juridisch gebied,” vindt Lotte.

“Vierentwintig ben ik nu, maar na een dik half jaar bij EIFFEL heb ik al heel wat verantwoordelijkheden én mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Toch is EIFFEL anders, dan de werkplek die ik vroeger voor ogen had.”

Even voorstellen

“Heel vroeger wilde ik prinses worden, maar tegen de tijd dat ik ging studeren was ik daar wel overheen. Toen ik eenmaal afgestudeerd was, zat ik nog wel een beetje met de vraag ‘wat wil ik worden’?

Met mijn 24 jaar ben ik natuurlijk nog relatief jong voor een jurist. Toch heb ik al aardig wat ervaring. Toen ik klaar was met mijn bachelor Rechten in Utrecht, heb ik de tijd genomen om twee masters te doen. Eerst privaatrecht, met de focus op commercieel vermogensrecht en daarna arbeidsrecht. Advocatuur leek op zich een logische keuze, maar door de bijbaantjes tijdens mijn studie wist ik dat ik me daarmee ook wel erg zou vastleggen. Ik wilde wat breder kijken en dat kan bij EIFFEL.

Toen ik zag wat EIFFEL allemaal te bieden heeft, was de keuze snel gemaakt. Niet alleen om de wisselende opdrachten, maar ook omdat we kijken wat er bij mij past.

EIFFEL & Team

Het is hier echt anders dan het beeld dat veel mensen hebben van consultancybureaus. Je wordt niet ‘zomaar ergens geplaatst’ er wordt uitgebreid gekeken met welke opdrachtgever je matcht. Nu is het wel zo dat je bij een opdrachtgever maar tijdelijk werkt, dus een band met je eigen EIFFEL-collega’s is belangrijk. Ook daar is meer dan voldoende mogelijkheid voor en ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Nu vind ik sowieso dat je niet bang moet zijn om te kiezen. Zeker niet als je zo jong bent als ik; in het ergste geval leer je ervan.

De hele dag sta ik digitaal in contact met mijn EIFFEL-collega’s. Als ik iets voorleg, dan heb ik vaak binnen no-time twintig mensen die reageren. Daarbij hebben we regelmatig intervisie- en expertise-avonden. Hier kan ik zelf een casus voorleggen, of een oplossing presenteren. Het gaat niet altijd over inhoudelijke zaken, er is ook aandacht voor bijvoorbeeld communicatie, of onderhandelingstechnieken.”

Klant & Expertise

In het team ‘Grondgebruik & Vastgoed’ werk ik samen met zo’n dertig specialisten op dit gebied. Mijn klanten zijn de gemeente Apeldoorn en de gemeente Bunschoten. Voor beide organisaties regelen we het gebruik van gemeentegrond door burgers.We proberen tot een oplossing te komen met mensen die gemeentegrond oneigenlijk gebruiken. Zo’n oplossing kan van alles betekenen; kopen, ontruimen, of soms is iets gewoon verjaard. Ik mag alles doen, van het eerste contact tot en met de afwikkeling bij de notaris.

Dit is natuurlijk super gaaf als je vers uit de collegebanken komt rollen. Nu weet ik nog lang niet alles, maar binnen EIFFEL kan ik terugvallen op ervaren collega’s. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid. Naast de zelfstandigheid, is er ook veel aandacht voor kennis delen. En zo kun je hard gaan in je ontwikkeling.

Op dit moment heb ik absoluut een baan die ik geweldig vind. Dus wat dat betreft heb ik mijn droombaan. Dat wil niet zeggen dat ik geen ambities meer heb natuurlijk. Ooit inspireerde het courtroom drama A Time to Kill me enorm. Nu zal ik waarschijnlijk niet de mensenrechten kant op gaan, maar hoop ik wel een soortgelijke spanning te vinden als bedrijfsjurist. 

Ik zit in ieder geval op de juiste (snel-)weg hier bij EIFFEL. Voor starters is het echt een juridische snoepwinkel: er zijn zoveel verschillende rechtsgebieden waar EIFFEL actief is. Nog los van de verschillende bedrijven en organisaties waar je terecht kunt komen. Een super mooie kans ook om kennis te maken met dat brede werkveld én je kunt jezelf tegelijkertijd verder ontwikkelen. Wat dat betreft kan ik EIFFEL alleen maar aanraden aan andere juridische starters die verder willen kijken dan de advocatuur.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.