Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Lydia: “Ik werk in een team van aanpakkers, we gaan ervoor en staan ergens voor”

Legal / 23-03-2021

Ze liep al stage bij een advocatenkantoor, maar toen zag Lydia een vacature bij EIFFEL die precies bij haar paste. “Even bellen met een bekende die ook bij EIFFEL zat en daarna heb ik direct gesolliciteerd. Nu heb ik al meer dan tien projecten uitgevoerd bij verschillende opdrachtgevers,” vertelt Lydia, die nog lang niet is uitgekeken bij ‘haar’ bedrijf.

“EIFFEL is echt ‘mijn bedrijf’ ondanks dat het van buiten heel groot lijkt. Het is ook groot, maar in de praktijk voel ik me alles behalve een nummer. We werken in specialistische teams. Deskundigheid en diepgang maken EIFFEL wat mij betreft een bijzonder consultancy bureau. Verder is het juist heel handig dat je zoveel specialisaties hebt onder een dak. Als ik iemand nodig heb buiten mijn eigen vakgebied, dan is die binnen EIFFEL snel gevonden.”

Even voorstelllen

“Grondgebruik & Vastgoed is een nieuw samengesteld team binnen EIFFEL. De onderwerpen waar dit team zich mee bezighoudt, zijn eigenlijk ook de reden waarom ik bij EIFFEL terecht ben gekomen.

Ik ben afgestudeerd op een specialistisch juridisch onderwerp, namelijk verjaring van een recht van erfdienstbaarheid. Bij EIFFEL kon ik dat direct in de praktijk brengen op een Snippergroen-project. Dat is openbaar groen van de gemeente dat geen belangrijke functie heeft. EIFFEL zocht mensen met interesse voor dit onderwerp, dus op dat vlak was er een match. Maar, ik vroeg me af of ik wel zou passen bij een consultancybureau. Iemand die ik kende van een studievereniging in Groningen werkte al bij EIFFEL. Hij kon me vertellen dat EIFFEL niet alleen interessante projecten heeft, maar ook een frisse jonge organisatie is. Wat niet wil zeggen dat er alleen maar starters zijn, er zijn in elk team ook ervaren specialisten waar je veel van leert en die je op weg helpen.”

EIFFEL & Team

“Kennis ontwikkelen staat voorop binnen ons team en binnen EIFFEL als geheel. Grondgebruik & Vastgoed is heel breed, het heeft bijvoorbeeld een grote maatschappelijke impact. Als deze zaken juridisch niet goed geregeld zijn, kan dat veel vertraging opleveren bij bijvoorbeeld nieuwbouw. Iets wat zeker niet wenselijk is in een tijd van zoveel krapte op de woningmarkt. Aan de andere kant is grondzaken ook echt een juridische niche. Om dit vak echt goed uit te oefenen, heb je veel kennis en ervaring nodig over de regelgeving én de praktische uitvoering.

Gelukkig kun je daarover bij EIFFEL in korte tijd enorm veel leren. Er is hier een motto ‘vijf jaar werkervaring in twee jaar’. Dat is niet alleen iets dat vanuit de directie wordt geroepen, ik herken het ook echt in de dagelijkse praktijk.”

Klant & Expertise

“Er is bij EIFFEL heel veel kennis en kunde op juridisch vlak. Je leert natuurlijk veel door het projectmatige werk. Ik heb nu al meer dan tien opdrachten gedaan. Vanuit EIFFEL worden regelmatig avonden georganiseerd waar we de opgedane kennis delen en er is op collegiaal niveau veel contact. Ook met meer ervaren collega’s en zo blijf ik me continu verder ontwikkelen. Dat is niet alleen formeel geregeld, nu we veel thuiswerken heb ik op vrijdag ook altijd een digitaal bijpraat-momentje met EIFFEL collega’s. Dat is nuttig én vaak erg gezellig.

Ook al lijkt het projectmatige werken soms wat ‘vluchtig’, je doet daardoor juist ook veel kennis en ervaring op. Je kunt, zoals in mijn team, echt de diepte in gaan. Tijdens mijn studie en bij presentaties bij de studievereniging, lag de nadruk vooral op advocatuur. Nu snap ik dat wel, met een richting als privaatrecht, maar er is dus nog zoveel meer te doen. 

Wat dat betreft heb ik bij EIFFEL wel echt mijn plek gevonden, ik blijf hier nog wel even. Niet dat ik stil blijf staan, ondertussen wil ik me wel steeds verder verdiepen in gebiedsontwikkeling, tot een Grotius opleiding aan toe.

De mensen waarmee ik werk zijn ook gewoon heel fijn om mee te werken. Ze houden van aanpakken en staan voor hun vakkennis en kwaliteit. Kortom, ik kan werken bij EIFFEL aanraden aan iedere ambitieuze jurist.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.