Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Patrick: “Bij alle keuzes die ik maak, staat mijn werkgeluk centraal.”

Finance / 13-01-2021

Na vier jaar voor lokale overheden gewerkt te hebben, was financieel consultant Patrick de Haan klaar voor het landelijke werk. Hij maakte de overstap naar EIFFEL op 1 januari 2020 en staat inmiddels op het punt zijn project bij de Rijksoverheid af te ronden. “Dit eerste jaar heb ik enorm veel geleerd en tal van mensen leren kennen. Het is nu tijd om nieuwe ambities binnen EIFFEL te gaan waarmaken!”

Tussen studie en EIFFEL

“Nadat ik mijn studie Bedrijfskunde afgerond had, ben ik eerst gaan reizen. Daarna volgde ik een traineeship bij een adviesorganisatie voor gemeentelijke overheden, waarna ik in vaste dienst ben getreden bij een gemeente. Het was een leerzame periode en naarmate mijn rugzak voller kwam te zitten, werd ik benieuwder naar grotere klussen met meer verantwoordelijkheden.” 

Verantwoordelijkheid? Kom maar op!

“Via LinkedIn werd ik benaderd door de recruiter van EIFFEL. Een fijn gesprek volgde. Lekker informeel en niet zo stijfjes. Ja, bij deze club paste ik wel. Ook de klus die voor me klaar lag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zou ik graag namens EIFFEL uitvoeren. Aan uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheden geen gebrek!”

Drie maanden werden elf maanden

Patricks opdracht was in eerste instantie voor drie maanden. “Ik ben meteen volop gesprekken gaan plannen in de organisatie. Wat kan ik in korte tijd doen om zoveel mogelijk processen te optimaliseren? Ondertussen had ik regelmatig contact met de accountmanager van EIFFEL over hoe het ging en of alles onder controle was. Toen ze me na drie maanden vroegen langer te blijven, wist ik dat ik goed bezig was. Ik trok mijn adviezen breder de organisatie in en zette in op verdere verbetering. Na 11 maanden hebben we nu bereikt wat we wilden.”

Samen de schouders eronder

“Mijn werk voegt echt iets toe, dat laten zowel de opdrachtgever als EIFFEL me aan alle kanten voelen. Naast persoonlijke bedankjes die ik krijg, merk ik het ook tijdens de evaluatiegesprekken. Zowel politiek als tactisch en strategisch heb ik overzicht van wat er moet gebeuren en mijn advies wordt gewaardeerd. De samenwerking bij het ministerie is verder hartstikke prettig en open. Iedereen helpt elkaar, beantwoordt vragen en deelt informatie. Eén moment staat me nog precies bij. Het was midden maart, we zagen het coronavirus al een tijdje aankomen en toen was daar de persconferentie van Rutte. Dat was hét schakelpunt hier. Van de directie tot en met de schoonmakers: samen gingen we ervoor! Mooi om dat krachtige teamgevoel zo te zien én er deel van te mogen uitmaken.”

Ruimte voor groei

“Nu ik bijna klaar ben op het ministerie, denk ik na over een volgende stap. Ik denk eraan trainingen te gaan geven en ook junioren coachen of leidinggeven lijkt me leuk. Ik ben ervan overtuigd dat ik die vrijheid krijg bij EIFFEL. Over het mentorschap heb ik al gesproken met mijn performance manager. Als je de ruimte pakt en dingen initieert, doet EIFFEL er veel aan om mee te denken en je werkgeluk te faciliteren.”

Typisch EIFFEL

“Wat naast de professionaliteit, ontwikkelingsmogelijkheden en vrijheid verder typerend is voor EIFFEL, is de open cultuur en gezelligheid. Voordat ik in dienst kwam, werd ik al uitgenodigd voor de jaarlijkse kerstborrel op het plein in Den Haag. Elkaar opzoeken zit echt in de cultuur gebakken. Omdat we allemaal bij andere klanten werken en een onderlinge band niet vanzelf ontstaat, investeren ze bij EIFFEL veel in verbinding.”

Virtuele work-out 

“Corona heeft natuurlijk wel wat veranderd, nu we continu thuiswerken en elkaar niet meer fysiek ontmoeten. Toch slaagt EIFFEL erin de spirit te behouden. Vanaf het begin betrekken ze me bij teamoverleggen, online trainingen en evenementen. Er is een wekelijkse virtuele work-out en ook de online pubquiz, waarbij we steeds in andere groepjes ingedeeld worden, is ideaal om nieuwe collega’s te leren kennen.  Ja, ik voel me inmiddels op en top Eiffelaar.”

Geen idee? Ga voor breed!

“Aan afstudeerders en starters op de arbeidsmarkt zou ik willen zeggen: als je nog niet weet wat bij je past, zoek dan een professionele werkgever waarbij je vele kanten op kunt. Op een plek terechtkomen waar je begeleid wordt en verschillende soorten klussen en branches kunt ontdekken, is - zeker met een brede opleiding - ideaal. Tot slot: wees niet bang het gesprek over je wensen aan te gaan! Initiatief nemen wordt altijd gewaardeerd. Stel je eigen werkgeluk centraal en baseer je keuzes daarop.”