Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Lees hoe Eelko Plomp door hockey bij EIFFEL kwam werken

BlogFinance / 28-01-2019

Hoe Eelko door hockey bij EIFFEL kwam werken.

EIFFEL haalt haar inspiratie uit de topsport. Dat zie je in onze mensen, dienstverlening én uitingen. Zo zijn we onder andere hoofdsponsor van hockeyclub AH&BC in Amsterdam. Niet gek dat Eelko, sinds 2016 financial consultant bij EIFFEL, via de hockeyclub bij ons terecht kwam. Lees meer over de ervaring van Eelko bij EIFFEL.

“Mijn drie kinderen hockeyen bij vereniging AH&BC, oftewel Amsterdam. EIFFEL is een van de hoofdsponsors en zo kwam ik in 2016 voor het eerst met EIFFEL in aanraking. In die periode was ik op zoek naar een mogelijkheid om meer projectmatig te gaan werken aan afwisselende opdrachten. Die mogelijkheid vond ik bij EIFFEL.  De uitstraling van EIFFEL is jong en dynamisch. Het voelde voor mij meteen vertrouwd.

Na eerst gewerkt te hebben in de financiële communicatie en corporate finance, heb ik verschillende control-rollen bekleed binnen de SVB en later bij EBN. Bij EIFFEL lag een opdracht in de non-profit sector daarna voor de hand. Maar het liep anders: mijn eerste opdracht was bij Ahold en daarna kwam ik onder meer terecht bij Aegon en de NS. EIFFEL zoekt de best passende opdracht bij jouw achtergrond. Zelf heb je ook inspraak. Je komt op plekken die je vooraf niet had kunnen bedenken. Dat maakt werken bij EIFFEL heel gaaf: het is altijd een verrassing wat op je pad komt!

Ik heb een postdoctorale opleiding tot registercontroller (RC) gevolgd. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik actief in tijdens mijn werk en in de opleidingen die ik geef binnen EIFFEL, onder andere op het gebied van risicomanagement en public finance. Daarnaast ben ik actief betrokken bij de ontwikkeling van de dienstverlening van EIFFEL. In dit kader heb ik de ruimte gekregen om het concept ‘agile controlling’ uit te werken: het aansluiten van de finance functie op de agile manier van werken die in veel organisaties wordt ingevoerd. Ik heb hier, met de steun van EIFFEL meerdere artikelen en een E-boek over geschreven. Dit laat zien dat je naast je opdracht bij de klant, ook veel vóór EIFFEL kunt betekenen. Ik ben trots om onderdeel te zijn van de oplossingen die EIFFEL aan haar klanten biedt, zowel direct bij de klant als indirect door het ontwikkelen van concepten en het opleiden van andere collega’s (ook wel ‘Eiffelaars’ genoemd). Bovendien maken de inspiratiesessies met topsporters, de klantevents en expertiseavonden met collega’s werken bij EIFFEL extra leuk. Begin 2019 ga ik voor het eerst mee op wintersport: een jaarlijkse EIFFEL-traditie. Zo kan ik mijn collega’s in een informele omgeving beter leren kennen. Want ook dat doen we bij EIFFEL!”