Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Dirk: “Je krijgt de kans om te bewijzen dat je een topadvies geeft”

BlogTestimonialProcess / 24-07-2020

Dirk van de Wetering ontving in 2018 zijn masterdiploma Politieke Wetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na een simpele zoekopdracht op Google werd EIFFEL het startblok van z’n professionele carrière. Als Process Professional focust hij zich nu vooral op het veranderen en verbeteren van processen. Zijn grootste les tot nu toe? Je kunt meer dan je denkt! 

“Na mijn studie wist ik dat ik ‘iets met procesverbetering en duurzaamheid’ wilde doen. Op zich nog een redelijk vage ambitie, dus ging ik simpelweg googlen op ‘traineeship procesverbetering & duurzaamheid’. Ik kwam vrij snel bij het Process Traineeship van EIFFEL uit. Na twee sollicitatiegesprekken bleek er van beide kanten een goede klik en een dag later kon ik al aan de slag. Mooi hoe ‘even googlen’ de kickstart van m’n carrière betekende.”

Je krijgt de kans om te bewijzen dat je een topadvies gegeven hebt

“Het valt me op dat je als Eiffelaar ook vaak betrokken wordt bij de implementatie van de oplossingen die je zelf hebt aangedragen. Het stopt niet bij het geven van een advies. Een klant zei tegen mij: ‘Klinkt als een mooie oplossing, pak je ook zelf de uitvoering op?’ Een uitgelezen kans om te bewijzen dat je een topadvies gegeven hebt. Bovendien voel je je op die manier helemaal onderdeel van het team en niet slechts een passant. Daar word ik heel blij van. 

Het is soms juist handig als ik inhoudelijk weinig van de dienstverlening van de klant weet 

“Vanuit mijn rol als Process Professional in het Business Excellence team van EIFFEL is het mijn taak om bestaande processen bij klanten te verbeteren en verandering te bewerkstelligen. Inhoudelijk weet ik vaak niet veel van de dienstverlening van de klant. Dat is eigenlijk alleen maar goed, want zo kan ik me volledig focussen op het proces. Met mijn ‘vreemde ogen’ zie ik knelpunten die de interne medewerkers vaak over het hoofd zien. Zij zijn het immers gewend en vooral bezig met de inhoud en de uitvoering. Dit is bijvoorbeeld goed gelukt tijdens mijn opdracht bij de gemeente Delft. Ik begon daar als procesadviseur met een korte opdracht voor drie maanden. Inmiddels ben ik daar projectleider van een veel groter verbeterplan, waardoor de samenwerking met minimaal negen maanden is verlengd.”  

Soms voel je je voor de leeuwen gegooid, maar het gaat eigenlijk altijd goed

“Ik werk nu 1,5 jaar bij EIFFEL. Het is me duidelijk dat je als Eiffelaar enorm veel mogelijkheden hebt om te groeien, maar het komt je niet aanwaaien. Als je in de Champions League wilt spelen moet je om te beginnen je ambities uitspreken en vervolgens zoveel mogelijk kansen aangrijpen. Dit gaat vaak gepaard met hard werken. Ik voelde me soms best voor de leeuwen gegooid omdat ik nog relatief weinig ervaring had. Het mooie is dat het 9 van de 10 keer eigenlijk helemaal goed gaat.  Je kunt echt veel meer dan je denkt. Dan verras je jezelf en dat geeft echt een kick. Een quote die bij mij altijd is blijven hangen:

De grootste fout die je kunt maken, is bang zijn om fouten te maken.’ Zolang je dat als Eiffelaar onthoudt, komt het allemaal goed.

Palet aan persoonlijke kwaliteiten wordt door de verschillende opdrachten steeds duidelijker

“Zeker wanneer je net bent afgestudeerd, is het vaak lastig om je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten te omschrijven. Toch wordt daar bijna altijd naar gevraagd wanneer je ergens solliciteert, maar ook tijdens je werk. Ik merkte dat je je eigen kwaliteiten pas écht ontdekt als je gewoon maar dingen gaat doen. Na mijn eerste opdracht voor EIFFEL had ik alweer een ander beeld van m’n eigen talenten dan de dingen die ik noemde tijdens het sollicitatiegesprek. Ik beschouwde mezelf bijvoorbeeld nooit als een creatief persoon. Nu weet ik dat ik goed ben in het vinden van oplossingen en dat dat met creativiteit te maken heeft. Bij EIFFEL heb je de kans om je verder te ontwikkelen door trainingen te volgen die aansluiten bij je ambities.” 

Mijn leercurve is het steilst op onderdelen waar ik nog onbekend of zelfs ongemakkelijk mee ben

“Ik probeer mezelf continu te blijven ontwikkelen door dingen op te pakken die buiten m’n comfortzone liggen. Zo pak ik soms spontaan de telefoon om potentiële opdrachtgevers te benaderen voor een klantgesprek. Ik merk dat mijn leercurve het steilste is op de onderdelen die voor mij nog onbekend of zelfs ongemakkelijk zijn. Door juist deze dingen op te pakken, ontwikkel je nieuwe of nog onontdekte kwaliteiten. Tenslotte is EIFFEL ook echt een bedrijf waar je veel kunt leren van je ervaren collega’s. Daar pak ik dus regelmatig een kop koffie mee, onder andere om feedback op te halen.” 

Jong, ambitieus en sportief

“Als jij bij EIFFEL komt werken, word je onderdeel van een jong, ambitieus en sportief team. Na een week hard werken is er altijd nog een welkome verlenging in de vorm van een mooie borrel of een gave activiteit. Ik woon zelf in Utrecht, dus ben er eigenlijk altijd wel bij. Zeker bij een van de vele sportactiviteiten. Als fanatiek wielrenner en squasher was de link van EIFFEL met de topsport voor mij absoluut een pre om hier te komen werken.”

“Is je interesse gewekt? Schroom dan zeker niet om een Eiffelaar te benaderen voor een kop koffie. Vinden we leuk!”