Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Alissa: "Vijf jaar geleden nooit bedacht dat ik nu dit werk zou doen."

BlogLegalFinance / 19-06-2020

Alissa Nijborg reed in 2015 met de auto van haar moeder helemaal van Groningen naar Arnhem om te solliciteren bij EIFFEL. Op de terugweg dacht ze: ‘Dit is het, hier moet ik gaan werken’. Niet veel later verhuisde ze naar Amersfoort en had ze als Jurist Bezwaar haar eerste opdracht te pakken. Inmiddels is Alissa binnen EIFFEL verantwoordelijk voor CDD en Compliance. 

“Nadat ik m’n master Privaatrecht in Groningen had afgerond, had ik eigenlijk geen idee in welk rechtsgebied ik aan de slag wilde. Ik had een aantal sollicitaties bij verschillende advocatenkantoren achter de rug, maar dat voelde niet goed. Bij EIFFEL was dat anders; zij maakten me meteen duidelijk dat ik veel verschillende projecten zou mogen doen, zodat ik goed kon ontdekken wat bij me paste. Kijk, dat is een fijn perspectief voor iemand die net is afgestudeerd."

Geen idee waar ik aan begon, maar let’s go!

Ik besloot ervoor te gaan en vanaf toen ging het vlot. Op woensdag hoorde ik dat ze een geschikte opdracht voor me hadden. Op donderdag tekende ik mijn contract op het kantoor van EIFFEL en in dat weekend verhuisde ik m’n spullen van m’n studentenkamer in Groningen naar een appartement in Amersfoort. Maandag stapte ik als Jurist Bezwaar trots het kantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leusden binnen. Geen idee waar ik aan begon, maar let’s go!

Van Junior Jurist tot verantwoordelijke voor CDD & Compliance

Dat ik in de afgelopen tijd veel ervaring heb opgedaan is een understatement. Na mijn start in de zorgsector heb ik me als jurist grondzaken en vastgoed achtereenvolgens ingezet voor de gemeenten Vught, Apeldoorn en Enschede. Daarna werd ik in 2017 als Tendermanager verantwoordelijk voor het volledige aanbestedingsproces binnen EIFFEL. Heel wat anders dus. In april 2019 kreeg ik de kans om m’n huidige functie te pakken, waarin ik verantwoordelijk ben voor CDD & Compliance binnen EIFFEL. Dat had ik vijf jaar geleden dus mooi niet bedacht toen ik na die sollicitatie in m’n moeders auto 180 kilometer naar huis reed. 

Zorg ervoor dat Eiffelaars zich persoonlijk kunnen ontwikkelen

De inhoud van mijn functie is erg divers. Ik houd me binnen Team Financiële Instellingen bezig met collega’s, klanten, projecten en innovaties op het gebied van CDD en Compliance. Concreet betekent dit dat ik ervoor zorg dat Eiffelaars zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, dat ze goed worden opgeleid en dat ze een opdracht krijgen die bij hen past. Dat doe ik - samen met collega’s - vooral voor bedrijven binnen de financiële sector. Een interessante sector voor onze professionals omdat de meeste bedrijven enorm ontwikkeld zijn op het gebied van procesefficiëntie, digitalisering en agility. Aan de andere kant zet deze sector zich vol in op verduurzaming en social impact. Innovatief en ambitieus dus, die kenmerken passen wel bij de Eiffelaars. 

Ik hield in de eerste weken bij een nieuwe opdrachtgever altijd een boekje bij me. Daarin schreef ik dingen die mij verbaasde, zowel positief als negatief.

De blik van buitenaf doet wonderen

Eiffelaars staan erom bekend dat ze een heel stuk verder kijken dan hun neus lang is. We beseffen goed welk voordeel we hebben dat we van buitenaf een organisatie binnenkomen. Hierdoor vallen ons dingen op, die de mensen die daar al lange tijd werken, niet meer zien. Daar moet je gebruik van maken. Ik hield in de eerste weken bij een nieuwe opdrachtgever altijd een boekje bij me. Daarin schreef ik dingen die mij verbaasde, zowel positief als negatief. Dit leverde goede gesprekken op met de opdrachtgever en soms kwam er een actie uit voort die je zelf dan weer kan oppakken. Extra handig: de punten uit m’n boekje - bijvoorbeeld over bepaalde processen - kon ik soms ook nog toepassen bij latere opdrachtgevers. Zo lever je dus echt nét ietsje meer dan de opdrachtgever van je verwacht. 

Persoonlijk en professioneel ontwikkelen binnen EIFFEL

In de afgelopen vijf jaar heb ik - zowel op professioneel als op persoonlijk vlak - veel geleerd door mijn werk bij EIFFEL. Ik kwam hier om brede juridische kennis op te doen, zodat ik voor mezelf kon bepalen welke kant ik op wilde en waar mijn kansen lagen. Ik heb in de tussentijd verschillende rechtsgebieden leren kennen vanuit verschillende rollen. Zo ontdekte ik uiteindelijk dat mijn kwaliteiten vooral liggen op het managen van (juridische) projecten en het aansturen van een team. Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat je snel kunt groeien als je laat zien wat je in huis hebt en tegelijkertijd je ogen continu openhoudt voor kansen. Dat ik deze rol nu heb, zegt veel over de doorgroeimogelijkheden die Eiffelaars hier hebben. Als je maar ambitie hebt en die vooral ook laat zien. 

Niet afwachten, maar doen

Als je bij EIFFEL komt werken, beland je op een leuke plek met - tot op zekere hoogte - veel gelijkgestemde collega’s. Er hangt hier een typische sfeer van hard werken, ambities nastreven, maar ook veel lol beleven en bijvoorbeeld samen sporten. Bij EIFFEL vind je geen types die in een hoekje afwachten tot er een kans voorbijkomt. Je moet hier zelf de aanval opzetten om te kunnen scoren. Uiteraard zijn er veel mensen binnen het bedrijf die je daarbij kunnen en willen helpen. En laat dat nou net een belangrijk onderdeel zijn van mijn werk. Dus wellicht komen we elkaar op die manier binnenkort tegen en anders wel tijdens een van onze borrels. 

ZIJN WIJ DE KICKSTART VAN JOUW CARRIÈRE?

JUNIOR JURIST

Organisaties ondersteunen bij hun juridische werkzaamheden en daarbij direct inhoudelijke werkzaamheden oppakken? Bij EIFFEL krijgt jouw talent een kans! 

JURIST BEZWAAR EN BEROEP

Voer jij graag zelf de regie over complexe dossiers en zorg je dat bezwaarschriften goed behandeld worden? Denk je ook graag mee over hoe juridische processen beter kunnen?