Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Sanne; Legal consultant met een salesbril

BlogTestimonialLegal / 30-10-2018

Sanne Bergmans is sinds april 2018 in dienst bij EIFFEL. Sanne heeft een juridische achtergrond en is dan ook aangenomen als Legal Consultant. Echter, haar horizon rijkt veel verder dan dat. Door zelf regie te nemen, een netwerk te onderhouden en interesse te tonen vindt zij haar weg bij EIFFEL. Sanne vertelt je graag haar blik op werken bij EIFFEL.

Wie ben jij en waar houd jij je mee bezig bij EIFFEL?

Ik ben Sanne Bergmans en werk via EIFFEL bij de Rabobank. Daar maak ik onderdeel uit van het niet-Uniform Herstel Kader (UHK) team. Samen met een financieel analist behandel ik klachten van verschillende bedrijven en zorg ik ervoor dat de beslissing uiteindelijk juridisch sluitend is.

Maar mijn interesse is breder dan alleen het juridische werkveld. Daarom heb ik bij EIFFEL aangegeven dat ik meer wil dan alleen werken bij de Rabobank. Zo ben ik inmiddels voor één dag in de week onderdeel van Legal Office. Hier houd ik mij bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die bijdragen aan de dienstverlening. Vanuit deze rol sluit ik onder andere aan bij gesprekken met business managers of bij brainstormsessies over de kansen in de markt.

Hoe vind jij je weg binnen EIFFEL?

Binnen EIFFEL zorg ik ervoor dat ik zichtbaar ben; dat mensen weten wie ik ben en wat ik kan, maar ook dat ik weet bij wie ik moet zijn. Daarnaast is EIFFEL echt een netwerkorganisatie. Eiffelaars kunnen veel van elkaar leren door de events en trainingen die er worden gegeven op het kantoor in Arnhem. En dat is precies wat mij zo aanspreekt aan werken bij EIFFEL. Collega’s hebben allemaal de mindset dat zij elkaar willen versterken. Door met elkaar in gesprek te raken en kennis te delen. Zo kan een Legal veel leren van iemand die veel kennis heeft van Process, maar andersom net zo!

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Met mijn negen jaar werkervaring heb ik de nodige kennis in huis. Maar als je mij vraagt wat ik over vijf jaar wil doen, dan heb ik daar echt geen antwoord op. Wel denk ik dat het belangrijk is om één pad te bewandelen. Je moet immers ergens beginnen en vervolgens zie je vanzelf waar je uitkomt. De regie moet je zelf pakken. Zorg dat je verder denkt dan wat recht voor je neus ligt: als ik weet dat mijn opdracht over drie maanden eindigt, dan drink ik vast koffie met de juiste business manager(s) om te kijken welke vragen er spelen en wat eventueel mijn volgende opdracht kan zijn.

Waar krijg jij energie van?

Onlangs heb ik om tafel gezeten met een start-up om te kijken hoe wij als EIFFEL de Legal vraagstukken waar zij tegenaanlopen, kunnen oplossen. Het is echt tof om dan in zo’n pand terecht te komen met allerlei verschillende start-ups en te ontdekken hoe zij dit hebben opgezet. Het helpen van zo’n start-up en het vinden van de juiste oplossing is wat mij energie geeft!

Welke tip zou jij onze nieuwe collega’s mee willen geven?

Ben zichtbaar en laat de interne organisatie ook kennismaken met wie jij bent! Op die manier gaan er veel deuren voor je open.