Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Kitty van Male over haar transfer van topsport naar bedrijfsleven

BlogAlgemeen / 04-09-2019

“Mijn topsportmentaliteit is mijn sterkste troef”

Na een hockeycarrière met de nodige ups en downs vond oud AH&BC- en Oranje-hockeyster Kitty van Male (31) het hoog tijd de bakens te verzetten. Onlangs stapte ze over van de topsport naar het bedrijfsleven. Bij EIFFEL begon ze aan een nieuwe carrière als recruiter. “Een overstap die voor mij heel logisch voelt”, aldus Kitty.

Enthousiast vertelt Kitty, die begin 2010 haar debuut maakte bij de Oranje-dames: “Ik heb al jaren een warme band met EIFFEL. Al sinds 2008 zijn ze hoofdsponsor en partner van AH&BC Dames 1. EIFFEL organiseert veel evenementen voor klanten en medewerkers, en daarvoor wordt ons hockeyteam vaak uitgenodigd vanwege de link van EIFFEL met de topsport.“

“Wanneer we echt aan de praat raakten? Dat was in 2014 tijdens de voorbereidingen voor het WK in Den Haag. Ik viel toen als allerlaatste af voor de Oranje-selectie.” Met een diepe zucht vervolgt ze: ”Dat was een flinke klap. In die periode was ik net verhuisd naar Rotterdam. Mijn studie liep ook niet lekker. Kortom: mijn leven stond volledig op zijn kop. Toen ben ik een samenwerking aangegaan met EIFFEL. Zij boden aan me te ondersteunen. En ze hebben me fantastisch geholpen mezelf te ontwikkelen. In een aantal workshops leerde ik nadenken over mijn eigen proces, hoe ik dingen deed en waar ik tegenaan liep. Daardoor gebeurde uiteindelijk wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden: ik werd gevraagd terug te keren bij Oranje.”

Over waarom ze nu voor het recruitmentvak heeft gekozen, hoeft Kitty niet lang na te denken: “Ik heb niet veel ervaring in het bedrijfsleven, maar wel als mens. En mezelf ontwikkelen aan de menskant spreekt me enorm aan. Net als talenten scouten en ze helpen het beste uit zichzelf te halen. Bovendien zie ik een overeenkomst in de manier waarop topsporters gescout worden en hoe EIFFEL mensen werft: je talent en drijfveren zijn meer bepalend voor succes dan je ervaring.” Ook de teammentaliteit die binnen EIFFEL heerst, was doorslaggevend: “Bij EIFFEL wil iedereen elkaar helpen. Of je nou veel of weinig ervaring hebt, iedereen ondersteunt elkaar. Naar een gemeenschappelijk doel toewerken, ieder met zijn eigen taak maar toch samen: dat zit echt in het DNA van EIFFEL.”

“Mijn sterkste troef? Dat is zonder twijfel mijn topsportmentaliteit! Doorzetten, ook als het soms wat minder goed gaat. Omgaan met tegenslagen. Doelen stellen en daarnaar toewerken. Voor een doel gaan leven. Weten hoe ik een team in beweging krijg. En hoe we samen beter kunnen worden. Dat komt nu allemaal van pas in het bedrijfsleven.” En lachend: “Wat niet wegneemt dat ik ook mijn gezonde struggles heb, net zoals iedereen die aan een nieuwe baan begint.”

De voormalige tophockeyster ziet bij EIFFEL veel mogelijkheden om haar ambities waar te maken. “Mijn stip op de horizon? Ooit ergens als coach aan de slag gaan, bijvoorbeeld als mental coach of bedrijfscoach. Hoe kun je afdelingen beter laten samenwerken? Teams laten groeien? Me bezighouden met dit soort vraagstukken lijkt me echt supergaaf, maar daar heb ik wel ervaring voor nodig. Bij EIFFEL krijg ik die kans. Omdat ze niet kijken naar mijn cv, maar naar mijn drijfveren en talenten. En me van daaruit helpen mezelf te verder te ontwikkelen. Grote stappen te maken en te groeien als professional, maar ook als persoon.”

Kitty: “Of ik een gouden tip heb voor topsporters die willen overstappen naar het bedrijfsleven? Ook al staat je leven nu volledig in het teken van de topsport, wees daarnaast bewust bezig met wat je wilt doen na je topsport. En wat je daarvoor nodig hebt. Neem een kijkje bij een bedrijf, oriënteer je op een studie, loop eens een ochtend met iemand mee. Ja ik weet het, dat is behoorlijk intensief naast je voeding en trainingen. Maar het loont echt om alvast verder te kijken.”