Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Berber Ittmann begeleidt junior juristen

BlogTestimonialLegal / 25-04-2019

“Bij EIFFEL kun je altijd blijven leren”

Berber Ittmann, consultant legal, werkt sinds 2012 bij EIFFEL. Na bijna zeven jaar bij een opdrachtgever als jurist rechtsbijstand, wilde ze zichzelf verder uitdagen en haar kennis en ervaring op een andere manier inzetten. Sindsdien richt ze zich volledig op het begeleiden van junior juristen. “Vakgenoten verder in het zadel helpen; dat vind ik het leukst aan mijn werk.”

Via een vriendin die bij EIFFEL werkt, ben ik binnengekomen. Na zes jaar in de advocatuur was ik toe aan iets anders en bij EIFFEL zochten ze juristen voor hun rechtsbijstandstak. Het inhoudelijk ondersteunen van organisaties bij alle voorkomende juridische werkzaamheden was perfect te combineren met mijn privéleven. En mijn opdrachtgever was zeer flexibel, zowel ten aanzien van het indelen van mijn werk als de locatie van waaruit ik het werk deed. Toch begon het bij mij na enige tijd te kriebelen om mezelf op een andere manier uit te dagen.

Inmiddels behoor ik bij EIFFEL tot de meer ervaren juristen. Ik behandel zelf niet meer zoveel zaken, maar richt me nu volledig op de begeleiding van junior juristen. Zo kan ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten.

Inhoudelijke steun en toeverlaat

Ik begeleid de junioren als inhoudelijke steun en toeverlaat voor het controleren en corrigeren van alle juridische stukken voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld processtukken, brieven en rapporten. Alle documenten die de junior juristen mij sturen, kijk ik na op vorm en inhoud. Daarnaast ben ik continu bereikbaar voor overleg. Ze kunnen mij bellen, mailen, gewoon binnenlopen of een afspraak maken. En als dat nodig of gewenst is, ga ik mee naar zittingen.

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik als begeleider niet degene die zegt welke opleiding iemand moet volgen. EIFFEL stelt geen harde opleidingseisen, maar is juist heel flexibel en geeft je het vertrouwen om zelf de juiste keuzes te maken. Elke Eiffelaar kan zelf aangeven waar zijn of haar interesse ligt; iedereen is de regisseur van zijn eigen loopbaan. Wel geef ik vaak tips over welke opleiding handig zou zijn. Of ik wijs junioren op interessante cursussen, workshops of bijeenkomsten over actuele juridische onderwerpen.

Vakgenoten verder in het zadel helpen

EIFFEL heeft een uitgebreid kennisnetwerk. Afhankelijk van je vakgebied kun je aansluiten bij diverse expertiseteams. Er is bijvoorbeeld elke twee weken jurisprudentieoverleg. Hiervoor zoek ik de zaken uit die interessant zijn om te bespreken. Daarnaast hebben we elke twee weken overleg met alle begeleiders bij elkaar, om te zien of we elkaar kunnen helpen. Ons doel? Ervoor zorgen dat onze juristen zo goed mogelijk worden opgeleid, kwalitatief goed werk leveren en dat zij op een prettige manier kunnen werken!

Hoe ik mijn eigen ontwikkeling zie? Het werken als begeleider is een prachtige, uitdagende aanvulling op mijn inhoudelijke juridische vaardigheden. Ik vind het geweldig om met mijn kennis en ervaring minder ervaren vakgenoten verder in het zadel te helpen. Wel wil ik nog meer coachingsvaardigheden opdoen. Leren hoe je het beste uit iemand naar boven kunt halen, iemand kunt motiveren en enthousiasmeren.

Al heb je nog zoveel ervaring, bij EIFFEL kun je altijd blijven leren.

Altijd blijven leren

Legal Office groeit enorm, dus wellicht kan ik in de toekomst ook een rol spelen in de werving van nieuwe juristen. Of trainingen verzorgen. Zo zie je maar: al heb je nog zoveel ervaring, bij EIFFEL kun je altijd blijven leren. Blijven ontdekken. Blijven ontwikkelen.

Mijn gouden tip voor toekomstige Eiffelaars? EIFFEL biedt, zeker voor starters, volop ontwikkelingsmogelijkheden. Wil je een goede start van je carrière maken? Ga gewoon dingen doen. Zoveel mogelijk ontdekken. En geef daarbij ook vooral aan wat je leuk vindt.