Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Arjen Bos vindt de tijd tussen twee projecten heel waardevol

BlogAnalytics / 24-04-2019

“Bij EIFFEL is altijd wel wat te doen.”

Het is het belangrijkste kenmerk van projectmatig werken: korte, afgebakende opdrachten met een begin en een eind. De ene keer heb je direct een nieuwe opdracht na afronding van de vorige, maar een andere keer niet. Loze tijd waarin je op de bank zit? Volgens Arjen Bos, consultant analytics, niet. Hij vindt die tijd tussen twee projecten juist heel waardevol.

Via een extern traineeship op het gebied van big data en business intelligence begon ik in februari 2018 bij EIFFEL. Met mijn achtergrond in technische natuurkunde en biomedische technologie en mijn voorliefde voor techniek, statistiek, experimenten en analyses, vond ik dat een mooie stap in mijn carrière. Tijdens het traineeship leerde ik hoe ik data-analyse werkt. Met databases werken, grondige statistische analyses maken, programmeren en hoe data waarde toe kan voegen aan een organisatie. Na afronding van het traineeship kon ik bij EIFFEL aan de slag als fulltime data- analist.

Na vier introductiedagen bracht ik mijn eerste paar weken op het hoofdkantoor van EIFFEL door. Kennismaken met nieuwe collega’s, praten met business managers. Ik kwam onder meer in aanraking met een collega die op een project bij het Erasmus Ziekenhuis zat en hulp zocht van een data-analist. Zo belandde ik op mijn eerste opdracht: een dashboard ontwikkelen voor de afdeling Zorgadministratie.

Geen project? Geen probleem, want bij EIFFEL is altijd wel wat te doen.

Altijd wat te doen

Het ondernemende en afwisselende van projectmatig werken vind ik heel gaaf. Uiteenlopende opdrachten bij veel verschillende bedrijven, bij EIFFEL kan het. Sinds ik bij EIFFEL begon, heb ik al vier opdrachten gehad. Variërend van een sprintproject van 3 weken tot een groot project van 7 maanden waarin ik echt voor een flinke data-uitdaging stond.

Toen ik mijn laatste opdracht had afgerond, begon de zoektocht naar een nieuw project. Betekende dat op de bank zitten en geduldig afwachten? Nee hoor, van een collega kreeg ik de gouden tip om vooral veel met mensen te praten. “Bij EIFFEL hoef je echt niet op de bank te zitten want er is altijd wel wat te doen”, werd mij verteld.

Gemeentemonitor aanvullen met open data

Contact onderhouden met collega’s is heel gemakkelijk als je vaak op het kantoor in Arnhem bent. Even naar een andere verdieping lopen, een praatje maken, vragen hoe het gaat en waar iemand mee bezig is. Of tijdens één van de vele uitjes of evenementen een gesprekje aanknopen met collega’s. Dan hoor je nog eens wat.

Zo ontdekte ik dat EIFFEL een monitor speciaal voor gemeenten heeft ontwikkeld. Ik vroeg me af of deze monitor verder aangevuld en aangescherpt kon worden met behulp van open data. EIFFEL vond dat een goed initiatief en gaf me de gelegenheid om dit verder uit te zoeken. Dus ben ik nu bezig open data in kaart te brengen en te kijken wat we ermee kunnen doen. Onder meer wegenkaarten, grenzen van wijken en gemeenten en reistijden tussen afgelegen gemeenten en ziekenhuizen. Dit stelt gemeenten bijvoorbeeld in staat om te bepalen in welke wijken veel senioren wonen of welke wijken een hoge kans op jeugdcriminaliteit hebben.

Mezelf verder ontwikkelen. Bijdragen aan de dienstverlening van EIFFEL. Of voorwerk doen voor nieuwe opdrachten. Drie redenen waarom de tijd tussen twee projecten heel waardevol is.

Mezelf verder ontwikkelen

Naast mijn bijdrage aan de dienstverlening van EIFFEL grijp ik de tijd tussen twee projecten aan om mezelf verder te ontwikkelen en mezelf beter te leren kennen. Er is een groot aanbod aan workshops, cursussen en opleidingen, zowel vanuit Young EIFFEL (de jongerenvereniging) als vanuit EIFFEL zelf. Bijna elke maand wordt er wel wat georganiseerd. En je kan zelf bepalen wat interessant voor jou is.

Als je op deze manier je tijd op kantoor optimaal benut, is dat van grote waarde voor jezelf en je opdrachtgevers.

Voorwerk voor nieuwe opdracht

Mijn volgende project is bij Bergman Clinics. Daar mag ik me gaan bezighouden met de migratie van het elektronisch patiëntendossier, en dan met name het in kaart brengen en verkleinen van de risico’s daarvan. Om zo goed en snel mogelijk van start te gaan, lees ik me grondig in. Nóg een reden waarom de tijd tussen twee projecten zo waardevol is.

Mijn EIFFEL-gevoel? Als ik bij mijn opdrachtgever een project met een topresultaat kan afronden, waarbij de opdrachtgever heel tevreden is over zowel het opgeleverde als de samenwerking. Daar helpt EIFFEL mij bij. Door de workshops om mijn softskills te ontwikkelen. En door de praktische tips en adviezen die collega’s met meer ervaring mij geven. Ook al zit ik alleen bij een opdrachtgever, EIFFEL staat altijd achter me.

EIFFEL is een diverse organisatie met veel verschillende persoonlijkheden en skills. Voor bijna iedereen is wel een geschikte plek. Zolang je jezelf blijft uitdagen, kan je jezelf altijd verder ontwikkelen en is er altijd wel wat leuks te doen.