Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Koen van Jaarsveld over zijn verrassende loopbaan binnen EIFFEL

BlogLegal / 20-03-2019

“Nooit gedacht dat ik me hier zo snel zou ontwikkelen”

Veel mensen willen voordat ze ergens gaan solliciteren weten wat hun ontwikkelpotentieel binnen een organisatie is. Logisch. Toch weet je niet altijd van tevoren welke mogelijkheden een werkgever je te bieden heeft. Dat was de ervaring van Koen van Jaarsveld, toen hij in 2016 bij EIFFEL terechtkwam. De dynamiek in zijn loopbaan en de mogelijkheden die zich ontvouwden waren groter dan hij ooit had durven dromen. Koen vertelt waarom.

In mei 2016 studeerde ik als 22-jarige jurist af en na het behalen van mijn master Strafrecht was ik klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Prachtig, maar ik had geen flauw idee wat ik wilde. Bovendien maakte de krappe arbeidsmarkt in die periode het ook niet eenvoudig om als starter in het strafrecht een baan te vinden.

Bij toeval kwam ik terecht op de website van EIFFEL, Ik stuurde een e-mail en dezelfde middag nog ging de telefoon. Of ik direct kon komen kennismaken. Er was namelijk een groot project waarvoor er junior juristen nodig waren. Precies wat ik zocht!

Comfortabel

Vanaf dag één voelde EIFFEL voor mij heel comfortabel. Samen met een groot aantal EIFFEL-collega’s zat ik op een opdracht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Erg fijn als je begint als junior jurist zonder netwerk bij EIFFEL. Ik ontmoette veel mensen die mij op weg hielpen en mij introduceerden bij anderen in de organisatie. Voor mij had deze opdracht grote meerwaarde aan het begin van mijn carrière.

Binnen EIFFEL volgde ik trainingen en mocht ik kijken wat ik nog meer leuk vond en waar mijn talenten lagen. Zo leerde ik wat de organisatie allemaal deed en wat me daarvan aansprak. Ik ontdekte dat er veel meer mogelijk was dan alleen bezig zijn met juridische inhoud.

Inzicht in mijn talenten

Als je bij EIFFEL solliciteert, vragen we je een Talent Motivatei Analyse (TMA) in te vullen die in het tweede gesprek wordt besproken. Uit deze analyse komen jouw drijfveren naar boven en daaruit blijkt waar jouw talenten liggen.

Zowel ik als de mensen in mijn nabije omgeving vonden de resultaten van de TMA erg herkenbaar. . Voor mijn eigen ontwikkeling vond ik het heel fijn om te weten waar mijn talenten liggen. Sindsdien loopt dit als een rode draad door mijn loopbaan. Ik voer ontwikkelgesprekken op basis van de TMA. Zo blijf ik gefocust op mijn persoonlijke ontwikkeling vanuit mijn talent.

Nieuwsgierig blijven en openstaan voor kansen

EIFFEL motiveert me om breder te kijken dan mijn eigen vak. Nieuwsgierig te blijven en open te staan voor kansen. En om stappen in mijn ontwikkeling te zien en te nemen. Dat begon al binnen mijn opdracht bij de RVO: eerst was ik een soort manusje-van-alles voor kleine klussen, maar al snel kwam daar het beoordelen van juridische bezwaarprocedures bij. En weer later mocht ik complete bezwaartrajecten afhandelen en nieuwe collega’s inwerken. Zo kwam er van alles op mijn pad. Het werk bij EIFFEL kent veel meer dynamiek dan een gemiddelde baan. Ik werd in staat gesteld om door te groeien naar andere rollen.

Eigen initiatief en ondernemerschap

Na ruime tijd bij de RVO begon mijn strafrechtambitie weer op te borrelen. Samen met een collega bekeek ik of we ook binnen een strafrechtelijke tak opdrachten konden doen. Op basis daarvan schreven we een plan. Even daarna kwam een aanvraag binnen van de Politie Eenheid Amsterdam voor een jurist met kennis van zowel straf- als bestuursrecht. Voor mij een uitgelezen kans om weer terug te keren naar het strafrecht. Samen met een sales-collega heb ik toen een profiel geschreven en voorgelegd aan de opdrachtgever.

De politie was nog geen klant van EIFFEL. Dat ik geholpen heb om hen aan EIFFEL te verbinden, ging als een lopend vuurtje. Collega’s reageerden heel positief en wilden graag op de hoogte blijven. Ik werd ook uitgenodigd om mee te gaan op klantgesprekken bij nieuwe klanten., Een leuke uitdaging om te werken aan mijn persoonlijke salesvaardigheden.

Bij EIFFEL stimuleren ze eigen initiatief en ondernemerschap. Je bent zelf de regisseur van je eigen loopbaan. Dus als jij graag wil doorgroeien naar een bepaalde expertise en daarvoor een andere opdracht wil gaan doen, is dat allemaal mogelijk.

Ik ben er trots op als ik echt iets nieuws en duurzaams kan achterlaten bij een klant, die daar daadwerkelijk iets aan heeft.

Van inhoudelijk werk naar processen verbeteren

Bij de politie begon ik met het afhandelen van veel dossiers. Na een tijdje ben ik in gesprek gegaan met mijn opdrachtgever over een vervolg van de opdracht. Daarbij bleek dat er zowel inhoudelijk als procesmatig behoefte was om nog een aantal taken uit te voeren. Mijn opdracht bij de politie werd verlengd en ik mocht mij bezighouden met onder andere procesverbeteringen voor het team juridische zaken. Hiervoor ben ik met het team op zoek gegaan naar manieren om handiger en meer uniform te werken en kennis zo goed mogelijk te borgen. De digitale omgeving werd bijvoorbeeld aangepast en er werd een voorraadoverzicht gemaakt. Ik ben er trots op als ik echt iets nieuws en duurzaams kan achterlaten bij de opdrachtgever, die daar daadwerkelijk iets aan heeft.

De procesverbetering bij de politie werd opgemerkt door EIFFEL. Toevallig speelde bij een andere klant ook zoiets. Inmiddels zijn we samen bezig om een product te ontwikkelen dat we bij meerdere klanten kunnen neerleggen. Een leuke afwisseling met het juridisch inhoudelijke werk!

Bij EIFFEL kun je in korte tijd een flinke berg ervaring opdoen. Nooit gedacht dat ik me hier zo snel zou ontwikkelen.

Waardevolle basis voor je verdere carrière

Het projectmatige karakter van werken bij EIFFEL zorgt ervoor dat je telkens bij nieuwe opdrachtgevers komt met elk hun eigen uitdagingen. Elk project is anders, geen dag het is hetzelfde. Een opdracht kan beginnen vanuit de inhoud, maar na verloop van tijd bijvoorbeeld kantelen naar een oplossingsvraagstuk. Hier elke keer adequaat op inspelen vind ik één van de mooiste uitdagingen. Bij een andere werkgever vind je deze afwisseling niet zo snel.

Als je zelf het initiatief neemt, denkt EIFFEL graag met je mee om het mogelijk te maken dat je kan doen wat je graag wilt. Bij EIFFEL kun je in korte tijd heel veel meemaken en een flinke berg ervaring opdoen. Nooit gedacht dat ik me hier zo snel zou ontwikkelen.

Mijn gouden tip voor toekomstige Eiffelaars? Probeer dingen uit, neem initiatief, betrek jezelf bij de organisatie. Dan leg je een zeer waardevolle basis voor je verdere carrière!