Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

De week van... Carine Nijman, Jurist bij Legal Office

De week vanLegal / 06-03-2019

Carine Nijman, legal professional, deelt haar werkweek. Als jurist binnen Legal Office, onderdeel van EIFFEL, behandelt ze zaken voor rechtsbijstandsverzekeraars. Elke dag is weer anders, want je weet nooit welke zaak de volgende dag op je bureau kan liggen. Lees hoe zij haar werkweek ervaart.

Iedere maand vertelt een Eiffelaar over zijn of haar werkweek. Aan welke projecten werkt hij of zij? En aan welke andere opdrachten? Wat wil hij of zij bereiken? En vooral: wat maakt werken bij EIFFEL zo leuk? Deze week deelt Carine Nijman (27) haar werkweek. Als jurist binnen Legal Office, onderdeel van EIFFEL, behandelt ze zaken voor rechtsbijstandsverzekeraars. 

Juridische vraagstukken inhoudelijk uitzoeken en een goed resultaat neerzetten voor mijn klant geeft me veel voldoening

Maandag

Op de agenda staat een telefonisch intake met een klant over een nieuwe zaak. Waar gaat het precies over? Wie zijn de betrokken partijen? Wat verwacht de klant? Na het telefoongesprek duik ik in de zaak om een inhoudelijke analyse te schrijven. Dit vraagt nogal wat juridisch uitzoekwerk. Om de verwachtingen van de klant goed te managen, vermeld ik ook altijd de kans van slagen van een zaak. En ik doe een aanbeveling over de meest geschikte aanpak. Verwacht ik dat we er in onderling overleg met de tegenpartij uitkomen? Of moet er een procedure worden gestart? Juridische vraagstukken inhoudelijk uitzoeken en uiteindelijk goed resultaat voor mijn klant neerzetten, geeft me veel voldoening.

Dinsdag

Hoewel ik vijf dagen per week voor klanten werk, staat de dinsdag ook vaak in het teken van interne werkzaamheden. Zo is er één keer per twee weken een jurisprudentielunch. Tijdens deze lunch bespreken we alle actualiteiten uit de rechtspraak. Of de expertiseavonden, waar vaak een specifiek onderwerp inhoudelijk wordt behandeld. Of er wordt een externe spreker uitgenodigd om bepaalde actualiteiten toe te lichten, zoals de Wet Arbeidsmarkt in Balans, slapende dienstverbanden of de uitwerking van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Om 10 uur bij het ‘Koffieknelpuntenoverleg’ kun je het werk bespreken met alle collega’s. Tijdens het werk stel ik mijn vragen over het algemeen vaak aan dezelfde personen. Door het tijdens het koffieoverleg in de groep te gooien, krijg ik van andere mensen hele nieuwe en soms verrassende inzichten terug.

Woensdag

Het meeste werk voor klanten doe ik vanuit ons kantoor in Arnhem. Maar soms is het voor een zaak nodig dat ik bij de klant langs ga om een goed beeld van de situatie te krijgen. Vandaag reis ik daarom af naar Utrecht.

Een andere veel voorkomende activiteit is het onderhandelen met werkgevers. Meestal gaat dit om werkgevers die afscheid willen nemen van een werknemer. Maar bij een vast contract gaat dit niet zo gemakkelijk. Dan moet er een regeling worden getroffen en in sommige gevallen een ontslagvergoeding worden bepaald. Mijn taak is dan om een zo voordelig mogelijke regeling voor elkaar te krijgen. Natuurlijk kan ik niet iedereen tevreden stellen, maar de meeste mensen zijn erg blij met mijn hulp en het resultaat dat ik voor ze bereik.

Donderdag

Soms is het voor een zaak noodzakelijk om een gerechtelijke procedure te starten. Vandaag ga ik met een collega mee naar een zitting. Vooraf heb ik de informatie over de zaak gelezen, dus ik weet een beetje wat er gaat komen. En tijdens de zitting observeer ik, luister ik en bedenk ik hoe ik het zelf zou aanpakken. Een leerzame middag!

Inmiddels werk ik 2 jaar bij EIFFEL. Ik kwam blanco binnen, ik wist nog niet welke kant ik op wilde. Daarom bezocht ik een EIFFEL Talent meets Talent event om meer te horen over EIFFEL en mensen te leren kennen. Even daarna kon ik via EIFFEL aan de slag bij een financiële instelling. Weliswaar op een financiële opdracht, maar heel leuk om mezelf dingen eigen te maken die ik niet had verwacht. Daarna volgde een korte opdracht bij een totaal andere organisatie. En sinds 5 maanden zit ik als jurist arbeids- en civiel recht bij Legal Office.

Mijn tip voor aankomende Eiffelaars? Kijk ook eens buiten je eigen blikveld. Door mee te werken aan projecten die niet binnen jouw kernexpertise liggen, kun je jezelf steeds meer verbreden.

Vrijdag

Bij EIFFEL word je aangemoedigd om mee te denken, andere dingen buiten je projecten op te pakken en je steentje bij te dragen aan de organisatie. Naast mijn juridische werk schrijf ik sinds kort met een collega blogs over actuele thema’s in het recht. Verder help ik bij het Talent meets Talent event en mag ik potentiële nieuwe collega’s vertellen over werken bij EIFFEL. Mijn tip voor nieuwe Eiffelaars? Kijk eens buiten je blikveld. Door mee te werken aan projecten die niet binnen jouw kernexpertise liggen, kun je jezelf steeds meer verbreden.

EIFFEL is een groot bedrijf, maar toch ook heel betrokken. Naast vakinhoudelijke evenementen en terugkomavonden worden er veel leuke activiteiten georganiseerd, zodat je binding krijgt met EIFFEL. Zowel vanuit EIFFEL zelf als via de jongerenvereniging Young EIFFEL. Zo werd er laatst een 30-seconds toernooi georganiseerd en eind vorig jaar stonden we met z’n allen te lasergamen in de garage onder het pand.. Ook word je soms zomaar verrast. Staat er ineens een collega voor je deur met een taart. Of je krijgt bijvoorbeeld hamamdoeken of bioscoopkaartjes.