Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Donja Vos: “Bij EIFFEL merk je dat sport leeft en dat iedereen samen beter wil worden”

BlogAnalyticsAlgemeen / 10-05-2024

Met de sportzomer voor de deur staan niet alleen topsporters te popelen om zich van hun beste kant te laten zien, ook onze professionals staan klaar om te presteren op hoog niveau. Bij EIFFEL laten we ons inspireren door de topsportmentaliteit en doen we er ons voordeel mee. Zo ook Donja Vos, zij vertegenwoordigde Nederland als judoka op WK's en EK's. Nu brengt ze diezelfde vastberadenheid en discipline mee naar haar werk in team Data & Analytics bij EIFFEL.  

 

“Ik vind de rol die sport binnen EIFFEL speelt mooi. Er wordt veel aandacht besteed aan de Olympische Spelen en er worden regelmatig sportieve activiteiten georganiseerd”, begint Donja. “Toen ik voor het eerst kennismaakte met EIFFEL was ik nog actief als judoka. De bedrijfscultuur leek goed aan te sluiten bij mijn mindset. Hoewel mijn judocarrière kort daarna eindigde, had EIFFEL al zo’n positieve indruk op me gemaakt dat ik besloot om hier mijn carrière als professional te starten.”  

De topsportmentaliteit bij EIFFEL 

Bij EIFFEL inspireren talentcoaches uit de topsport, waaronder Kiran Badloe en Nouchka Fontijn, ons met hun ervaringen en vertellen zij hoe de topsportmentaliteit naadloos aansluit op het bedrijfsleven. Dat ze vanuit de topsport veel kwaliteiten meeneemt ziet ook Donja. “Als ik iets wil bereiken dan ga ik daarvoor. Ik geef niet snel op, die mentaliteit heb ik meegenomen vanuit de topsport en die helpt enorm in het werkveld”, vertelt Donja. “Maar waar je in de topsport soms doorslaat, probeer ik dat hier minder te doen. Ik laat het extreme van de topsport achter me en probeer alleen de positieve aspecten van de topsportmentaliteit toe te passen in mijn werk.”  

Verschillende opdrachtgevers ontdekken 

Niet alleen in de sport, maar zeker ook in het bedrijfsleven is het belangrijk om doelen te stellen. Voor Donja geen gemakkelijke taak. “In het judo was het heel duidelijk, ik wist precies wat ik wilde en wat ik moest doen om daar te komen”, vertelt ze. Toen ze stopte met topsport en startte bij EIFFEL was het voornaamste doel om nieuwe dingen te zien en ervaring op te doen in het werkveld. Donja vervolgt: “Ik weet nog niet waar ik naartoe wil werken. Dat ik de kans krijg om vanuit EIFFEL verschillende opdrachtgevers in diverse sectoren te ontdekken helpt enorm. Ook de trainingen en cursussen ernaast zorgen ervoor dat ik mezelf enorm kan ontwikkelen als professional.” 

Successen vieren en samenwerken 

Plezier hebben in wat je doet, of dat nu op de judomat of op de werkvloer is, is volgens Donja het belangrijkste. “En als iets lukt, vier die successen en geniet ervan”, voegt ze toe. “Wat ik merk sinds ik bij EIFFEL werk is dat ik samenwerking belangrijk vind, iets dat ik miste in de topsport. Tijdens mijn judocarrière voelde ik me soms eenzaam, omdat er harde beslissingen worden gemaakt en je echt voor jezelf moet vechten. Bij EIFFEL merk ik dat iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar wil helpen.” 

Op opdracht, maar toch verbonden 

Momenteel zit Donja op opdracht bij Eneco, waar ze aan de hand van dashboards data inzichtelijk maakt voor managers en de operationele medewerkers. “Ik vind het leuk dat ik daarnaast veel contact heb met mijn team bij EIFFEL”, vertelt ze. “Het team is echt heel leuk en EIFFEL organiseert dingen waardoor je verbonden blijft met het bedrijf. Dat heeft toegevoegde waarde.”  

De zachte kant van topsport 

Waar Donja beaamt dat EIFFEL veel inspiratie haalt uit topsport en de mentaliteit die daarbij komt kijken, voegt ze toe dat het een stuk minder hard is. “Zeker niet ieder aspect van de topsportmentaliteit is positief en wil je terugvinden in je werkomgeving. Vaak voelt het hard en eenzaam als je de top wil bereiken. Dat merk je bij EIFFEL gelukkig helemaal niet”, aldus Donja. “En dat is ook niet iets wat je zoekt in een werkgever. Bij EIFFEL merk ik dat topsport leeft, maar ook dat iedereen samen beter wil worden.”  

Tips van Donja voor een gouden carrière  

  • Doe wat je leuk vindt 

  • Geef niet te snel op 

  • Werk hard voor wat je wilt, het komt niet aanwaaien 

Werken bij EIFFEL 

Bij EIFFEL geloven we dat we door de positieve aspecten van de sportsportmentaliteit te implementeren in ons werk, we sneller groeien. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, sporter of niet, kan profiteren van deze principes. Met onder andere de inzet van onze Talentcoaches en een Performance Manager – jouw persoonlijke coach – ondersteunen wij je tijdens jouw ontwikkeling. Bij EIFFEL gaan we voor samen groeien, risico’s durven nemen en leren van elke uitdaging. 

Vacatures 

Wil jij je ook laten inspireren door de sportmentaliteit en dit toepassen in je werk als professional? Check hier onze vacatures.