Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Peppe: “In de sport vind je het juiste team, bij EIFFEL vind je een passende opdracht”

BlogProcessAlgemeen / 10-05-2024

Het belooft een sportieve zomer te worden. Met onder meer de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Tour de France op het programma maken topsporters over de hele wereld zich klaar om op het juiste moment te pieken. Bij EIFFEL zien we dat de topsportmentaliteit hand in hand gaat met het bedrijfsleven. Want ook onze professionals willen alles geven op het juiste moment. Een van die professionals is Peppe Haantjes, zij maakt het verschil in de energietransitie en blinkt tegelijkertijd uit als hockeyster.  

“Zodra je een van onze Clubhuizen binnenloopt merk je direct dat topsport hier een belangrijke rol speelt”, vertelt Peppe. “Naast dat je hier zomaar een Olympiër als Pieter van den Hoogenband tegen het lijf kunt lopen, merk je het ook in de cultuur. Bij EIFFEL werk je in kleine teams en er heerst een groeimentaliteit. Dat voel je en helpt je te groeien als persoon en als professional. Jouw ontwikkeling staat voorop. Mede dankzij de begeleiding van je Performance Manager – die ik vaak vergelijk met een coach – word je gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.”  

Opstaan en iets doen voor de wereld 

Peppe heeft drie jaar op het hoogste niveau gehockeyd in Amerika en speelt nu bij QZ Dames 1 in Nijmegen. Een jaar geleden begon ze bij EIFFEL als trainee in de energietransitie. Ze was nog onbekend met het energielandschap en startte aan het Accelerator Program. “Daar ben ik heel enthousiast van teruggekomen”, reageert Peppe. “En inmiddels ben ik gestart aan mijn opdracht als junior business developer bij GasUnie. Hier houd ik me bezig met het opstellen van een nieuwe structuur rondom de inkomende bezoeken voor waterstof. Dit past bij mijn passie, want ik wil opstaan en iets doen voor de wereld op het gebied van duurzaamheid. Vanuit EIFFEL kan ik dit doen bij verschillende opdrachtgevers.”  

Elke dag beter worden 

Na jaren van topsport neemt Peppe veel van haar mentaliteit mee naar EIFFEL. “Als topsporter streef je naar dagelijkse verbetering. Ik ben zelden snel voldaan”, zegt ze. “Ik wil dat voldane gevoel dat ik uit de sport haal, ook uit mijn werk halen. Hoewel het een zoektocht is, helpt mijn dagelijkse werk aan de energietransitie me enorm.” De juiste begeleiding bij EIFFEL is voor Peppe van grote waarde: “Na mijn tijd in Amerika ben ik in het diepe gesprongen en in Nederland meteen gaan werken. EIFFEL waardeert mijn unieke sportachtergrond en helpt me mijn kwaliteiten optimaal in te zetten en mijn zwakke punten te ontwikkelen.” 

Samenwerken als een team 

Teamwork is in het hockey onmisbaar, samenwerken is dan ook een van Peppes sterke punten. “Je bent een team, of dat met sporters is of met collega’s, communicatie is daarin erg belangrijk”, vertelt ze. “Je moet weten waar iemand mee bezig is en wat je voor diegene kunt betekenen. Ik ben een teamspeler van mezelf en dat pas ik niet alleen toe op het veld, maar ook in mijn werk.” Bij haar huidige opdrachtgever kan ze deze kwaliteiten effectief inzetten: “Ik verbind afdelingen met elkaar, omdat ik de connectie opzoek met de medewerkers kan ik dit succesvol doen.”  

Een planning maken 

Hoewel Peppe veel vaardigheden uit het hockey meeneemt, waren er vaardigheden die ze moest ontwikkelen. “Mijn dagen in Amerika waren volgepland. Hierdoor moest ik leren mijn eigen planning te maken,” legt Peppe uit. “Bij EIFFEL helpen ze me mijn zwakke punten zoals het stellen van duidelijke deadlines te verbeteren. Tegelijkertijd wordt erkend wat ik goed doe. Die waardering, die ik ook uit de sport ken, vind ik erg prettig. Ik voel me altijd vrij om bij mijn Performance Manager aan te kloppen, net zoals bij mijn coach in het hockey.” 

Ga op zoek naar je passie 

Peppe zit zelf nog midden in haar zoektocht naar wat bij haar past. Ze raadt anderen aan om ook open te staan voor mogelijkheden. “Zie het als een proces, zoals je ook beter wordt in je sport. Daar vind je het juiste team, hier de juiste opdracht”, legt ze uit. “Bij EIFFEL kun je verschillende opdrachtgevers ontdekken en er echt achter komen waar jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Vind wat je goed kan en benut dat.” 

Tips van Peppe voor een gouden carrière 

1. Doe altijd iets wat je leuk vindt 
2. Zorg voor afwisseling, zowel in je werk als daarbuiten 
3. Blijf communiceren, als het moeilijk wordt én als het goed gaat

Werken bij EIFFEL 

Bij EIFFEL geloven we dat we door de positieve aspecten van de sportsportmentaliteit te implementeren in ons werk, we sneller groeien. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, sporter of niet, kan profiteren van deze principes. Met onder andere de inzet van onze Talentcoaches en een Performance Manager – jouw persoonlijke coach – ondersteunen wij je tijdens jouw ontwikkeling. Bij EIFFEL gaan we voor samen groeien, risico’s durven nemen en leren van elke uitdaging. 

Vacatures 

Wil jij je ook laten inspireren door de sportmentaliteit en dit toepassen in je werk als professional? Check hier onze vacatures