Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Imke ging van Paralympische Plak naar succesvolle carrière bij EIFFEL

BlogAlgemeen / 10-05-2024

De zomer vol sportieve hoogtepunten nadert snel. Topsporters bereiden zich voor om te schitteren tijdens evenementen als Wimbledon en de Olympische Spelen. Bij EIFFEL laten we ons inspireren door hun indrukwekkende mentaliteit. Onze Eiffelaars passen de principes uit de sport toe in het bedrijfsleven. Zo ook Business Partner Imke Brommer. Dezelfde strategieën die haar met het baanwielrennen een gouden Paralympische medaille opleverden in Tokio, gebruikt zij tegenwoordig om successen te behalen in haar werk bij EIFFEL. 

“Ik snap de combinatie tussen sport en EIFFEL heel goed. Ik zet de ervaringen uit mijn sportcarrière dagelijks in op werk”, begint Imke. Kort na haar start in het Nederlandse baanwielren-talententeam werd haar gevraagd om samen met de slechtziende Larissa Klaassen op een tandem te gaan fietsen. De twee hadden een duidelijk doel voor ogen: goud winnen op de Paralympische Spelen in Tokio. Dat is gelukt, waarna Imke afscheid nam van de topsport en startte bij EIFFEL. Hier ziet ze veel terug uit haar sportverleden: “Samenwerken, een team om je heen verzamelen waarmee je succesvol kunt zijn en resultaten behalen. Dat zijn factoren die zowel op de wielerbaan als op de werkvloer erg belangrijk zijn.” 

Doelen stellen en bereiken 

De aanpak van Imke tijdens haar sportcarrière - het stellen van concrete, meetbare doelen - is iets dat ze nu dagelijks toepast in haar werk. "Het is belangrijk om grote ambities te hebben, maar de echte kunst is om die op te delen in kleinere, haalbare doelen. Dit helpt niet alleen in de sport, maar ook in het bedrijfsleven”, vertelt ze. “De Paralympische Spelen winnen was ons doel, maar dat is veel te groot om mee te werken. Er spelen zo veel factoren waar je niet altijd invloed op hebt, dus maak het kleiner. Dat is vergelijkbaar met de instroomdoelstellingen die ik als Recruitment Business Partner heb. Je bent, net als in de sport, afhankelijk van wat je concurrentie doet. Daarom knip ik deze doelen ook op.”  

Successen en samenwerken 

In Tokio behaalde Imke goud, een prestatie die volgens haar niet mogelijk was geweest zonder de steun van haar team. Deze teamgerichte benadering heeft ze meegenomen naar EIFFEL. "Ook in het werkveld wil je de juiste mensen om je heen verzamelen, zorgen dat je hetzelfde doel voor ogen hebt en samen gaan voor resultaten”, legt Imke uit. “Maar het begint bij jezelf. Ook in teamverband is het belangrijk om je verantwoordelijkheid te pakken en op je eigen presteren te reflecteren. Tegenslagen horen daar ook bij. Voor mij is het belangrijkste dat ik mezelf altijd in de spiegel aan kan kijken en kan zeggen dat ik mijn uiterste best doe.”  

Sportmentaliteit bij EIFFEL 

“Je hoeft geen sportachtergrond te hebben om te excelleren bij EIFFEL; passie en de wil om te verbeteren zijn wat echt telt”, benadrukt Imke. “Het gaat erom niet op te geven bij tegenslagen, maar oplossingsgericht te werken en te streven naar continue verbetering. Bij EIFFEL krijg je de mogelijkheid om je zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen en die topsportmentaliteit in te zetten.” Volgens Imke verschilt de mentaliteit per topsporter en is vooral je wil en inzet belangrijk: “Geef niet op als iets tegenzit, maar ga oplossingsgericht te werk. Als je het beste uit jezelf wil halen, dan vind je bij EIFFEL de mensen die je daarbij helpen.”  

Samen beter worden 

Met haar topsportmentaliteit weet Imke ook collega’s te motiveren. “Als de resultaten tegenvallen dan vraag ik: ‘had je er meer aan kunnen doen?’”, begint Imke. “Is het antwoord ja, dan is het tijd om een plan te bedenken om het anders aan te pakken. Maar als het antwoord nee is, dan moet je vooral doorgaan met waar je mee bezig bent, resultaten schommelen nou eenmaal en iedereen heeft wel eens een minder goede dag.” Daarbij is plezier hebben in je werk volgens Imke het belangrijkst: “Dat is net als met sport, zo lang je iets doet wat je leuk vindt krijg je er energie van en dat leidt tot positieve resultaten.”  

De tips van Imke voor een gouden carrière: 

1. Spreek je ambitie uit en leef het na 
2. Staar je niet blind op het einddoel, haal elke dag het beste uit jezelf 
3. Wees bewust van wie je bent en wat je kwaliteiten zijn 

Werken bij EIFFEL 

Bij EIFFEL geloven we dat we door de positieve aspecten van de sportsportmentaliteit te implementeren in ons werk, we sneller groeien. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, sporter of niet, kan profiteren van deze principes. Met onder andere de inzet van onze Talentcoaches en een Performance Manager – jouw persoonlijke coach – ondersteunen wij je tijdens jouw ontwikkeling. Bij EIFFEL gaan we voor samen groeien, risico’s durven nemen en leren van elke uitdaging. 

Vacatures 

Wil jij je ook laten inspireren door de sportmentaliteit en dit toepassen in je werk als professional? Check hier onze vacatures.