Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jan: “Hockey is een teamsport, werken bij EIFFEL ook”

BlogLegalAlgemeen / 10-05-2024

Met evenementen als de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en Wimbledon op de agenda, belooft het een sportieve zomer te worden. Bij EIFFEL halen we inspiratie uit de (top)sport, laten we ons meenemen in de verhalen van onze talentcoaches en putten we uit de lessen die zij geleerd hebben onderweg naar de top van hun sport. Terwijl topsporters er alles aan doen om deze zomer goed te presteren, zetten ook onze professionals hun beste beentje voor. Onder wie Jan van den Berg van Saparoea, een fanatiek hockeyer en daarnaast consultant in team Lokale Overheid.  

“Hockey is een teamsport, en dat gevoel van een team voel je bij EIFFEL terug. Hier ben je continu bezig met het verbeteren van jezelf en je team”, vertelt Jan. Hij hockeyt in de promotieklasse van Nederland en werkt inmiddels drie jaar bij EIFFEL. Dat hij zijn passie voor sport kan inzetten in zijn werk was voor hem een belangrijke reden om voor EIFFEL te kiezen: “Hier staat samenwerken en samen doelen nastreven centraal. Dat sluit naadloos aan bij mijn eigen mentaliteit als sporter en vind ik belangrijk om te vinden in een werkgever.” 

Topsportinzichten inzetten bij EIFFEL 

Mede dankzij de inzet van onze talentcoaches brengen we bij EIFFEL de topsportmentaliteit over op onze professionals en implementeren we deze naadloos in ons werk. Jan is jurist in team Lokale Overheid bij EIFFEL en zet in deze functie de inzichten die hij heeft opgedaan op het hockeyveld in op de werkvloer. “Ik bouw als consultant teams op en zorg dat ze goed samenwerken”, legt hij uit. “Op het hockeyveld leer je veel over effectief communiceren en samenwerken, en je moet fouten durven maken, waarvan je weer leert. Met die kennis help ik nu andere teams om effectief samen te werken en om het leuk te hebben met elkaar. Dat is het allerbelangrijkste, zowel in de sport als op het werk." 

Ambitieuze doelen stellen 

Jan heeft zijn hockeyteam zien opklimmen van de kelderklasse naar de top van Nederland. Niet alleen op het veld, maar ook op de werkvloer gaat Jan voor het hoogst haalbare. "Toen ik hier drie jaar geleden binnenkwam als trainee, had ik al meer ervaring en was ik ouder dan de meesten. Ik heb direct mijn doelen gesteld: binnen twee jaar wilde ik consultant worden”, lacht Jan. “Ik kwam binnen met dat doel, heb dat uitgesproken en er vervolgens alles aan gedaan om het te halen. En dat is gelukt.”  

Overwinningen vieren 

Jan benadrukt het belang van doelen stellen, zowel persoonlijk als samen met het team, maar vindt het proces belangrijker dan de eindstreep. “Als je het doel haalt geef je elkaar een high-five en is het klaar”, legt hij uit. “Maar vier ook de kleine successen in het proces, zoals je het in de sport viert als een moeilijke oefening eindelijk lukt. Dan ben je nog geen kampioen, maar het voelt wel als winnen. Dat gevoel moet je tijdens je werk ook vinden.” 

Samen beter worden 

“Bij EIFFEL word je gefaciliteerd met cursussen, trainingen en expertiseavonden, zodat je écht samen beter kunt worden”, vertelt Jan. “Hier leer je van en met je collega’s en maak je elkaar beter. Net als op het hockeyveld.” Waar je in de sport één winnaar hebt, win je bij EIFFEL met ál je collega’s. Jan: “Dus niet alleen als persoon of als team, maar als organisatie.”   

De tips van Jan voor een gouden carrière: 

1. Wees nieuwsgierig 
2. Doe wat je leuk vindt 
3. Sta open voor feedback en vraag er ook om 

Werken bij EIFFEL 

Bij EIFFEL geloven we dat we door de positieve aspecten van de sportsportmentaliteit te implementeren in ons werk, we sneller groeien. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, sporter of niet, kan profiteren van deze principes. Met onder andere de inzet van onze Talentcoaches en een Performance Manager – jouw persoonlijke coach – ondersteunen wij je tijdens jouw ontwikkeling. Bij EIFFEL gaan we voor samen groeien, risico’s durven nemen en leren van elke uitdaging. 

Vacatures 

Wil jij je ook laten inspireren door de sportmentaliteit en dit toepassen in je werk als professional? Check hier onze vacatures