Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

De rol van een Performance Manager bij Team EIFFEL: groeien als professional én als persoon

/ 06-05-2024

Het beste uit jezelf halen, dat is waar we bij Team EIFFEL naar streven. Wij werken aan professionele successen, maar stellen daarnaast ook persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Een essentiële schakel in dit proces is de Performance Manager. Ghislaine Grouwstra startte tweeënhalf jaar geleden als Performance Manager en ondersteunt de professionals in team Sociaal Domein. Waaronder Manon van Noort, die mede dankzij haar inzet enorme stappen heeft gezet.

“Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de mensen in ons team, zowel op persoonlijk als op werkniveau”, begint Ghislaine. “Mijn werkdagen zijn erg divers, want niets is zo veranderlijk als de mens. Dat vind ik leuk.” Ghislaine voert veel sollicitatiegesprekken met nieuwe collega’s, ontwikkelgesprekken met collega’s in team Sociaal Domein en zorgt, als een collega besluit Team EIFFEL te verlaten, voor een warm afscheid. “We beginnen altijd met een Talent Motivatie Analyse, zo kom je erachter hoe jij als persoon in elkaar zit. Tijdens de ontwikkelingsgesprekken pakken we die er vaak weer bij en hebben we het over welke kant je uit wil met je carrière, welke trainingen je kunt volgen om daar te komen en waar je tegenaan loopt, bijvoorbeeld op opdracht.” Ghislaine benadrukt hoe ze haar aanpak afstemt op de individuele behoeften van iedere professional, van trainees tot senior consultants.  

Manon, die bijna twee jaar geleden haar carrière bij Team EIFFEL startte, deelt haar ervaring: “Het gesprek met mijn Performance Manager voelt vertrouwd. Je wordt aangemoedigd om zelf na te denken over je carrièredoelen en wat nodig is om die te bereiken. Ik kwam net uit school en was nog gewend dat me precies verteld werd wat ik moest doen, Ghislaine vertelde me ‘alles is mogelijk, maar je moet het zelf gaan creëren’, dit heeft me geholpen sneller te groeien, zowel professioneel als persoonlijk.” 

Mogelijkheden ontdekken 

Manon weet nog niet precies waar ze naartoe wil met haar carrière. “Dat maakt het heel leuk om met haar te praten over de mogelijkheden”, vertelt Ghislaine. “Naast dat het over werk gaat en we serieuze dingen bespreken, hebben we het ook over wat haar in het persoonlijke leven bezighoudt. Dat is belangrijk, want als je thuis gelukkig bent, ben je dat ook sneller op je werk en visa versa.” Manon begon als jurist bij Team EIFFEL, maar staat nu op het punt dat ze wat anders wil in haar carrière. “Dat is een groot vraagstuk voor mij, het is fijn dat ik daar dan met Ghislaine over kan praten”, vertelt ze. Tijdens die gesprekken stelde Manon samen met haar Performance Manager doelen op. “Mijn doel is erachter komen wat ik wil, samen met Ghislaine kijk ik nu bij welke afdelingen binnen Team EIFFEL ik dat kan gaan ontdekken.” Naast het initiële gesprek, checkt Ghislaine regelmatig hoe het loopt. “Je krijgt echt persoonlijke begeleiding en niet alleen de vraag ‘hoe is het op je opdracht?’, het is veel breder dan dat.”  

Angsten overwinnen 

Met de ondersteuning van een Performance Manager bereik je niet alleen prestaties op je werk, maar overwin je ook persoonlijke uitdagingen. Een mooi voorbeeld is dat Manon met behulp van Ghislaine van haar belangst afkwam. “Toen ik startte vond ik bellen heel eng”, zegt ze met een glimlach. “Samen met Ghislaine heb ik gekeken hoe ik dat ging oplossen. Ik moest het zelf gaan doen, maar zij gaf een duwtje in de juiste richting.” Of je nu trainee of senior consultant bent, de rol van de Performance Manager is onmisbaar. Ghislaine benadrukt: “Bij Team EIFFEL is er tijd en ruimte voor iedereen. Het is prettig om te weten dat er iemand is die met je meedenkt.”  

Klaar voor de toekomst  

Bij Team EIFFEL worden professionals niet alleen ondersteund in hun huidige functies, maar worden ze ook voorbereid op toekomstige kansen. De voortdurende ontwikkeling van vaardigheden en het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden staan centraal. “We ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe traineeships die relevant zijn voor de markt”, zegt Ghislaine. “De deur staat altijd open. Kom langs voor een kop koffie en maak kennis met ons. Wij vinden het leuk om je te ontmoeten.”