Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Gijs van Vliet: “Als Interim Manager maak ik echt verschil op relevante maatschappelijke thema’s”

Blog / 30-04-2024

Interim Manager Gijs van Vliet startte in december bij EIFFEL in het team Rijksoverheid Beleid & Management. Bij zijn opdrachtgever, de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagenaffaire (UHT), houdt hij zich als teamleider dagelijks bezig met een maatschappelijk onderwerp: het herstel van de toeslagenaffaire. Gijs: “Dat is een relevant thema, waarin je echt verschil kunt maken en daar haal ik voldoening uit.” 
 

Van advocaat naar manager

“Ik ben afgestudeerd op Ondernemingsrecht en rolde vervolgens de advocatuur in. Al snel kwam ik erachter dat ik liever niet al te veel bezig ben met de juridische inhoud, maar wel graag met andere juristen samenwerk. Vandaar dat ik de managementkant op ben gegaan. In het begin als resourcemanager bij een detacheringsbureau en later als Manager Uitvoering bij het Juridisch Loket, waar ik verantwoordelijk was voor de vestigingen in Den Haag, Leiden en Middelburg. Door de overstap van een commercieel bedrijf naar het Juridisch Loket heb ik ervaren hoe belangrijk het voor me is dat mijn team en ik ons bezighouden met onderwerpen die maatschappelijk relevant zijn.” 

Iedere dag bezig met een relevant onderwerp

“Bij EIFFEL krijg ik de kans om me met dit soort thema’s bezig te houden. Op dit moment doe ik dat als teamleider bij UHT, waar ik deel uitmaak van het MT. Mijn taken bestaan uit het aansturen van mijn team en het helpen verbeteren van processen. Het is heel divers werk waar ik veel voldoening uit haal omdat mijn team iedere dag bezig is met een relevant onderwerp. Mijn team helpt ouders bij het uitvoeren van hun integrale beoordeling. Op deze manier probeert mijn team iedere dag het verschil te maken voor ouders.”

Gouden combinatie 

“Als Interim Manager vanuit EIFFEL ben ik ongeveer een jaar bezig met een opdracht. Daarna kijken we verder naar de volgende uitdaging. Dat sluit goed aan bij mijn interesses. Ik wilde namelijk niet op één plek, maar juist bij verschillende organisaties binnen de Rijksoverheid kunnen werken. Dankzij de overeenkomst die EIFFEL heeft met het Rijk krijg ik als Interim Manager die kans. Dat ik deze opdrachten kan doen en daarnaast een vaste groep collega’s heb bij EIFFEL bevalt goed. Met hen spar ik over opdrachten, doe ik leuke dingen en bouw ik verder aan ons team van Interim Managers. De combinatie van diverse opdrachtgevers en een vaste thuisbasis met gelijkgestemde collega’s is voor mij heel prettig.”

Ook het verschil maken?

In februari zijn wij een overeenkomst aangegaan met de Rijksoverheid. Dat betekent dat wij uiteenlopende projecten oppakken voor alle onderdelen van de overheid. Daarom zijn wij op zoek naar Interim Managers die impact willen maken op maatschappelijke thema’s en ons team komen versterken. Meer weten? Klik hier.