Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Pinar Mermer: “Bij EIFFEL ontdek je waar je echt in uitblinkt.”

Blog / 21-03-2024

Als bezwaar- en beroepspecialist binnen het Sociaal Domein ondersteunt en adviseert Legal Professional Pinar Mermer verschillende gemeentes. In haar laatste opdracht hielp ze haar opdrachtgever door een flinke berg werk te verzetten én leverde ze een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Pinar: “Ik zocht naar oplossingen waarmee de gemeente mee vooruit kon en waarmee de burger het best geholpen was.” 

“Direct na mijn rechtenstudie startte ik als griffier bij de rechtbank. Na ruim twaalf jaar begon het te kriebelen en wilde ik onderzoeken welke mogelijkheden ik nog meer had. Ik zag op LinkedIn dat EIFFEL juristen zocht voor het Sociaal Domein, precies mijn aandachtsgebied. Ik had nog geen goed beeld van consultancy, maar onder het motto ‘wie niet waagt, wie niet wint’ trok ik de stoute schoenen aan en nam contact op. Ik werk inmiddels anderhalf jaar bij EIFFEL en heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze.” 

Opdracht vol afwisseling 

“Ik heb net mijn opdracht bij de gemeente Venray afgerond, waar ik als bezwaar- en beroepmedewerker van de Participatiewet werkte. Ik vertegenwoordigde de gemeente bij hoorzittingen van bezwaar- en beroepszaken. Ik behandelde zaken van a tot z en ik zorgde voor het ordenen en verkleinen van de werkvoorraad. Ook gaf ik juridisch advies en overlegde ik veel met betrokken partijen. De enorme diversiteit aan taken maakte de opdracht erg leuk en afwisselend, letterlijk geen dag was hetzelfde.” 

Het verschil maken voor anderen 

“In mijn rol voelde ik me sterk maatschappelijk betrokken, omdat ik burgers in soms schrijnende situaties kon helpen. Vaak is een zaak niet zo zwart-wit als hij lijkt en moet je de diepte in. Ik probeer dan een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt en kijk naar de belangen van beide partijen. In de meeste gevallen kom je dan, uiteraard binnen de geldende wet- en regelgeving, tot een goed werkbare oplossing. Je creëert een win-winsituatie, waarmee burger en gemeente beiden geholpen zijn. Vooral op de burger kan een beslissing een levensveranderende impact hebben. Dat ik zo het verschil kon maken voor anderen, motiveerde me om iedere dag weer vol energie naar mijn werk te gaan.” 

Buiten je comfortzone 

“Sinds ik bij EIFFEL werk, heb ik talenten van mijzelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Als griffier bij de rechtbank zat ik aan de kant van de rechter, tegenover de advocaten. Ik had toen nooit bedacht dat ik ooit een advocatenrol zou hebben. Totdat ik bij gemeente Venray als bezwaar- en beroepmedewerker opeens wél aan de andere kant stond, als ‘advocaat’ van de gemeente. Een rol die in eerste instantie buiten mijn comfortzone lag en me uiteindelijk perfect bleek te passen. Een andere nieuwe uitdaging die ik ben aangegaan, is het geven van cursussen over de Participatiewet aan collega’s. Ook dit zag ik mezelf vroeger niet zo snel doen, maar ik vond het geweldig. Het typeert EIFFEL, dat ze je motiveren om nieuwe ervaringen op te doen. Ik kijk nu al uit naar alle nieuwe uitdagingen in mijn aankomende opdracht.”  

Je staat er niet alleen voor 

“Mijn collega’s zijn leuk en van alle leeftijden. Door de jonge collega’s blijf je bij de tijd en de oudere collega’s brengen bergen kennis en ervaring mee. Ik durf ook opdrachten te kiezen met werkzaamheden waar ik minder kennis van heb. Ik weet namelijk dat ik er niet alleen voor sta, omdat ik met vragen altijd terecht kan bij mijn EIFFEL-achterban. Iedereen staat open voor je en maakt tijd om je te helpen. We zijn een hechte community, ook al zitten we allemaal op onze eigen opdracht. We zien elkaar op kantoor, ofwel het ‘clubhuis’, en tijdens de leuke events die EIFFEL organiseert. Zo houd je toch een fijne band met elkaar.” 

Eindeloze mogelijkheden 

“Een van de voordelen van EIFFEL is dat elke opdracht anders is. Dit houdt je werk afwisselend en uitdagend, want je leert bij iedere opdracht nieuwe dingen. Je eigen ontwikkeling staat voorop en EIFFEL faciliteert je om je loopbaan zo goed mogelijk in te richten. Niet alleen met mooie opdrachten, maar ook met opleidingen en goede gesprekken waarin je kunt sparren over de keuzes die je maakt. Er zijn veel carrièremogelijkheden binnen de organisatie, doordat er zoveel verschillende teams en vakgebieden zijn. Er is oprechte interesse in jou als persoon en je ontwikkeling. Je krijgt de ruimte om te onderzoeken wat je leuk vindt en waar je echt goed in bent. Alles kan als je maar wilt en dat maakt EIFFEL uniek.”