Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Ineke: "Met de besluiten die ik vandaag neem, boek ik morgen al resultaat"

BlogProcess / 06-12-2023

Geen dag is hetzelfde voor Ineke Jansman, Supply Chain Professional bij EIFFEL. In haar opdracht bij duurzame en sociale post- en pakketbezorgdienst Cycloon zorgt zij dat alles in de bezorgketen piekfijn verloopt. Een dynamisch proces vol uitdagingen, waarin ze als professional dagelijks belangrijke besluiten neemt. Ineke weet precies waar ze het voor doet. “Dankzij ons hebben mensen hun pakketten op tijd in huis, en dat ook nog op een duurzame manier.”

“De dynamiek en de afwisselende projecten binnen de consultancy spraken mij altijd al aan. Een paar jaar geleden hoorde ik via een vriendin bij EIFFEL over een nieuw team Supply Chain, dat ze verder wilden uitbouwen. Ik twijfelde geen moment en pakte meteen de telefoon. Nu werk ik alweer ruim 2,5 jaar bij EIFFEL en heb ik verschillende bedrijven vooruit geholpen op het gebied van supply chain management.”

Operationeel in control

“Ik doe nu een interessante opdracht bij Cycloon. Hier ben ik verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de pakketbezorging. Ik doe de coördinatie tussen de verschillende schakels in de keten, van sorteercentrum tot fietskoerier, en zorg dat we operationeel in control zijn. Iedere ochtend start ik met het bekijken van de resultaten van de vorige dag en de verwachte pakketvolumes van de komende dagen. Op basis daarvan besluit ik, samen met collega’s, wat we moeten doen om de pakketten op tijd bij de mensen thuis te bezorgen. Van het samenwerken met verschillende disciplines krijg ik veel energie. En ik vind het gaaf om te zien dat de besluiten die ik vandaag neem, morgen al impact hebben.”

Blije pakketontvangers

“Ik heb ook geholpen bij de voorbereiding van de jaarlijkse piekperiode in november en december. Bijvoorbeeld door het uitwerken van scenario's en het vastleggen van werkprocessen. Onlangs was er een flinke storm, en dankzij vooraf opgestelde protocollen bleef de operatie draaien en werden de pakketten bezorgd. Met als resultaat blije pakketontvangers, en daar doen we het voor! Dat Cycloon post en pakketten op een duurzame manier bezorgt, namelijk op de fiets, motiveert me extra om mijn best te doen. Ik hoop dat dit andere bedrijven in de logistieke sector inspireert.”

Je eigen pad bepalen

“Dankzij mijn uitdagende opdrachten blijf ik continu in ontwikkeling. Ik mocht bij een vorige opdrachtgever een sales and operations planning (S&OP) opzetten. Dit heb ik succesvol gedaan, mede dankzij mijn team met ervaren collega’s. Het resultaat was een win-win: de opdrachtgever was tevreden met de oplossing en ik heb mezelf verder ontwikkeld op dit gebied. Bij EIFFEL kies ik opdrachten, die passen bij mijn ontwikkeling. Zo bepaal ik mijn eigen pad richting de toekomst. Ook volg ik diverse trainingen, bijvoorbeeld projectmanagement en verandermanagement. Er zijn regelmatig kennisavonden met collega’s. Dan duiken we in een bepaald onderwerp om hierover te sparren en kennis over uit te wisselen.”

Kleinschalig gevoel in een groot bedrijf

“De open en energieke cultuur van EIFFEL zorgt voor een fijne omgeving om in te werken. Er werken veel jonge mensen, die zorgen voor een frisse wind. Ook zijn er veel professionals met bergen ervaring. Het is voor mij de ideale mix van mensen, waarin iedereen elkaar goed aanvult. Ons team is hecht en we weten elkaar goed te vinden. Het voelt kleinschalig, terwijl we onderdeel zijn van een groot bedrijf met een enorm netwerk. De topsportmentaliteit binnen EIFFEL past perfect bij mij: hard werken met focus op je doelen, met een fijn team dat je steunt om je ambities waar te maken.”

EIFFEL als werkgever

“EIFFEL is ook een heel leuk bedrijf om bij te werken. De meeste consultants bij EIFFEL zitten het grootste gedeelte van de tijd bij hun opdrachtgevers. Toch voelt iedereen zich sterk verbonden met ons bedrijf. Als ik op kantoor ben om samen te werken met collega’s, voelt het huiselijk en vertrouwd. Ook de leuke activiteiten, zoals sportmiddagen, events met topsportcoaches, klantevenementen en borrels dragen bij aan het gevoel van verbondenheid. Werken bij EIFFEL betekent kansen pakken en de mogelijkheid om je te blijven te ontwikkelen. En het werken bij verschillende opdrachtgevers vanuit een vast team bij een fijne werkgever, blijft toch echt de ideale combinatie.”