Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

William Schreurs: “Bij EIFFEL ontwikkel ik me razendsnel en maak ik impact met mijn werk.”

BlogProcess / 29-11-2023

Drie jaar geleden startte William Schreurs als Supply Chain Professional bij EIFFEL. De afdeling stond toen nog in de kinderschoenen en had ambitieuze groeidoelstellingen. Mogen pionieren binnen zijn geliefde vakgebied supply chain management bleek voor Williams ontwikkeling een schot in de roos. “De afgelopen jaren ben ik zowel persoonlijk als professioneel enorm gegroeid.”
 

“Supply chain management en de processen die daar bij horen hebben me altijd al geboeid. Bij supply chain management ben je met iets heel concreets bezig en boek je zichtbare resultaten. Vandaar dat ik na mijn bachelor Bedrijfskunde koos voor een master Supply Chain Management. Over de functie bij EIFFEL hoefde ik niet lang na te denken. Het was een prachtige kans om veel te leren over het vak. Tegelijkertijd kon ik meewerken aan de groei van het team, het binnenhalen van opdrachten en het neerzetten van onze propositie in de markt. Het team is in drie jaar tijd gegroeid van vijf naar dertig mensen met een mooi netwerk van opdrachtgevers. Daar ben ik trots op.”

Opdracht 


“Mijn huidige opdracht doe ik bij Enza Zaden, ontwikkelaar van groenterassen die wereldwijd worden gedistribueerd. Ik werk aan het bedenken van een optimaal proces voor de keten en het inrichten van het planningssysteem. Het leuke aan deze rol vind ik het vele contact met mensen. Als het me lukt om mensen ergens enthousiast voor te krijgen geeft me dat veel energie. Daarnaast beleef ik veel plezier aan de inhoudelijk kant van de functie. Wat er gebeurt op de processing-afdeling vertaal ik door naar data. Vervolgens maken deze data het werk op die afdeling eenvoudiger. We gaan dus van de praktijk naar de theorie en daarna weer terug naar de praktijk. Een mooi proces waar uiteindelijk alles en iedereen beter van wordt. Het geeft me een goed gevoel dat ik mijn bijdrage kan leveren aan het grotere geheel van Enza Zaden. Als onze klanten op tijd hun producten geleverd krijgen, betekent dit dat 480 miljoen mensen dagelijks kunnen eten. Een prachtig en zinvol doel waar ik elke dag 100 procent voor ga.”

Ontwikkeling in stroomversnelling


“Door de verscheidenheid aan opdrachten daagt EIFFEL me uit om continu te blijven leren. Ik word gestimuleerd om na te denken over mijn eigen ontwikkeling en wat ik daar voor nodig heb. Dit laatste is vaak een combinatie van theorie en praktijk. Tijdens mijn tweede opdracht voor EIFFEL kreeg ik de kans om als manager van de operationele inkoop aan de slag te gaan. Dit was een mooie uitdaging, want ik had nog geen leidinggevende ervaring. Ik kon meteen starten met een training over leiderschap. Als ik vragen had, stond mijn ervaren team bij EIFFEL voor mij klaar. Door deze ervaring ontwikkelde ik me razendsnel. Het is een typisch voorbeeld van hoe snel je kunt groeien bij EIFFEL.”

Collegiaal en ambitieus tegelijk


“Ik ben heel blij met de collegiale, informele sfeer bij EIFFEL. Tegelijkertijd werkt iedereen keihard aan zijn opdracht waardoor je elkaar motiveert om te blijven verbeteren. Ik werk fijn samen met de collega’s uit mijn team en we helpen elkaar waar nodig. Ik had bijvoorbeeld nog geen ervaring met het opstellen van een processing planning. Na rondvragen in het team bleek dat meerdere collega’s hier veel van af wisten en mij graag wilden helpen. Andersom help ik anderen ook graag. Naast het harde werken maken we ook tijd voor leuke teamactiviteiten, zoals bijvoorbeeld samen borrelen, karten, uit eten gaan of een sportieve activiteit.”

Wat maakt EIFFEL uniek?


“Ik ervaar veel persoonlijke aandacht van EIFFEL als werkgever. Ik spreek regelmatig met mijn performance manager. Het gaat dan niet alleen over werk maar ook over hoe het persoonlijk met je gaat. Daarnaast ben ik blij met de ruimte in het maken van mijn eigen keuzes in mijn loopbaan en met alle tools die EIFFEL me hierbij aanreikt. Ook vind ik de kennisdeling binnen EIFFEL heel waardevol. Er zit zoveel kennis en ervaring in de organisatie. Dat collega’s altijd bereid zijn om die met je te delen, is voor mij een grote meerwaarde. Bij EIFFEL gaat hard werken prima samen met ontspanning. Dit blijkt wel uit de geweldige events voor alle medewerkers, zoals het Team EIFFEL Backyard Festival, de EIFFEL-rally en sportactiviteiten. EIFFEL daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en biedt je alles wat je daarvoor nodig hebt.”