Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Babette Jansen: “Als Legal Professional krijg ik de kans om maatschappelijke impact te maken.”

BlogLegal / 20-11-2023

Al tijdens haar rechtenstudie had Babette Jansen interesse in verschillende rechtsgebieden. Ook tijdens haar werk wil ze zich inhoudelijk breed blijven ontwikkelen. Daarom koos Babette voor EIFFEL. “Als Legal Professional bij EIFFEL doe ik afwisselende opdrachten op het vlak van bestuursrecht en krijg ik de mogelijkheid om me te verdiepen in andere rechtsgebieden.”

“Ik ben afgestudeerd in Nederlands recht met als specialisatie strafrecht, maar ik deed er bewust vakken van andere rechtsgebieden bij. Tijdens mijn werk bij de rechtswinkel kwam ik in aanraking met bestuursrecht, wat mij ook aansprak. Ik wilde me niet beperken tot één richting en ik zocht afwisseling in mijn werk, dus koos ik voor EIFFEL. Hier kan ik mij op meerdere rechtsgebieden ontwikkelen, vanwege de verschillende opdrachten die EIFFEL te bieden heeft. Precies wat ik zocht!”

Opdracht vol nieuwe uitdagingen


“Ik werk momenteel als bezwaarjurist bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze rol behandel ik bezwaren die zien op verschillende subsidieregelingen. Mijn taken zijn zeer divers: ik ben in contact met de bezwaarde, ik bekijk stukken, ik organiseer en leid hoorzittingen, ik overleg met collega’s en schrijf de beslissing op bezwaar. Ieder dossier is anders, dus geen dag hetzelfde. Wat mij motiveert om elke ochtend mijn bed uit te komen? Absoluut de uitdagingen die me die dag te wachten staan. Ik krijg energie van het doen van nieuwe dingen en wil mezelf blijven verbeteren. Ik had nog geen ervaring als bezwaarjurist, dus veel taken zijn nieuw voor mij. Toen ik voor het eerst een hoorzitting moest leiden, voelde ik de energie stromen!”

Zinvolle impact maken


“Als Eiffelaar help je de opdrachtgever door extra ondersteuning te bieden of door een oplossing te vinden voor een probleem. Je maakt als Legal Professional vaak merkbare impact. Zo heb ik mijn opdrachtgever ondersteund tijdens een intensieve piekperiode, waarin ik hielp om de werkvoorraad controleerbaar te houden. Doordat ik me bezighoud met bestuursrecht, ben ik ook maatschappelijk betrokken. In mijn huidige functie neem ik een beslissing op bezwaar die een zorginstelling raakt. Tijdens de bezwaarprocedure treed ik op als onafhankelijk partij om te kijken of een besluit juist is genomen of niet. Dit maakt mijn werk extra zinvol.”

Jezelf blijven ontwikkelen


“EIFFEL daagt me uit om me te blijven ontwikkelen en na te denken over wat bij mij past. Een ideale omgeving voor iemand zoals ik met een brede interesse in het recht. Er zijn zoveel carrièremogelijkheden voor juristen naast de bekende ‘togaberoepen’. Dankzij de diversiteit aan projecten leer ik mezelf en mijn talenten steeds beter kennen. Tijdens mijn eerste opdracht heb ik mijn communicatieve vaardigheden sterk ontwikkeld. Mijn tweede project was juridisch inhoudelijk heel leerzaam. In mijn derde en huidige opdracht verdiep ik me inhoudelijk nog verder en pas ik de geleerde soft skills toe. Daarnaast volg ik trainingen en e-learnings en bespreek ik regelmatig mijn ambitie en ontwikkeling met mijn performance manager.”

Warme cultuur vol ambitie


“De topsportmentaliteit is echt merkbaar binnen EIFFEL en past perfect bij mij. De sfeer is warm, open en informeel en iedereen gaat er 100 procent voor om het uiterste uit zichzelf te halen. Het contact met collega’s van EIFFEL is niet alleen gezellig, je kunt ook bij elkaar terecht met inhoudelijke vragen of voor het delen van ervaringen. Er zijn regelmatig leuke borrels en events, ik zit nu zelfs in de feestcommissie. Ook ben ik buddy, een rol waarin ik een startende collega op weg help en zijn of haar aanspreekpunt ben als hij of zij vragen heeft. Dankzij het Accelerator Program, het EIFFEL-traineeship dat ik volg, ken ik ook veel collega’s van andere business units. Zo bouw ik een fijn netwerk op binnen EIFFEL. Het warme contact onderling vergroot absoluut mijn werkplezier, waardoor ik extra goed presteer bij mijn opdrachtgever.”

Waarom kiezen voor EIFFEL?


“Er zijn zoveel redenen om bij EIFFEL te komen werken. De afwisseling in het werk, de kans om te ontdekken wat je leuk vindt en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden zijn voor mij de belangrijkste drijfveren. De superleuke collega’s maken het voor mij een unieke, superfijne plek om te werken. Dankzij de open, informele werkhouding kun je bij elkaar terecht met je succesverhalen, maar ook als het even iets minder met je gaat. Ik ben ook erg blij met de vrijheid die ik krijg bij het uitstippelen van mijn carrièrepad. Ik sta aan het roer van mijn eigen schip en EIFFEL helpt me om mijn koers zo goed mogelijk te varen. Toen ik startte met werken was mijn doel om inhoudelijk zoveel mogelijk te leren. Maar bij EIFFEL heb ik nog een andere ambitie van mezelf ontdekt, namelijk het begeleiden van anderen. Ik wil me daarom graag ontwikkelen richting een senior rol. Dan kan ik mijn kennis delen en anderen vooruit helpen.”