Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Thijs Bakker: “EIFFEL denkt met je mee en gaat achter je staan”

BlogProcess / 31-10-2023

Thijs Bakker is sinds januari bij EIFFEL werkzaam als enthousiaste consultant in Team Zorg. Voordat hij consultant werd, was hij student Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tegelijkertijd werkte hij als teamleider bij Albert Heijn. Het werken met jonge mensen en ze stimuleren om iets beter te doen beviel Thijs goed, maar hij miste de zorgsector.

Thijs: “Ik besloot dat ik niet bij AH wilde blijven hangen en ging op zoek naar wat anders. Ik deed via een detacheringsbureau waardevolle ervaring op bij verschillende ziekenhuizen en trad vervolgens in dienst bij het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Na drie jaar in vaste dienst realiseerde ik me dat consultancy beter bij me past. De diversiteit aan mensen en systemen waren een gemis in die loondienstperiode. In januari startte ik bij EIFFEL. Sindsdien zijn mijn werkdagen dynamischer, maar desondanks kom ik vol energie thuis.

Impact in de zorg

Ik werk als DBC-adviseur op twee locaties: acht uur per week bij Ziekenhuis Amstelland en 32 uur bij Leiden University Medical Center (LUMC). Bij LUMC vervang ik iemand die tijdelijk een andere functie heeft. Maar bij Amstelland kijk ik echt naar wat er beter kan. ValueCare was hier bijvoorbeeld wel geïmplementeerd, maar er werd verder niet kritisch naar dit systeem gekeken. Inmiddels heb ik door het proces onder de loep te nemen, 60% van de fouten uit laten stromen, onder andere door het efficiënter inrichten van bepaalde rapporten. Ik maak hier dus écht impact.”

Ontwikkeling staat centraal

Over de cultuur van EIFFEL heeft Thijs alleen maar positieve dingen te zeggen: “EIFFEL denkt met je mee, gaat achter je staan en begeleidt je tijdens de opdrachten. Daarnaast is er bij EIFFEL een sterke focus op teamontwikkeling en persoonlijke groei. Je ziet verschillende ziekenhuizen, systemen en teams, waardoor je sneller leert. Deze leercurve, gecombineerd met constante steun en de mogelijkheid om te sparren met deskundige collega’s, bevordert een effectieve persoonlijke ontwikkeling.”

Trends in de sector

Op het gebied van trends en ontwikkelingen ziet Thijs de groeiende rol van technologie, zoals Robotic Process Automation (RPA) en AI: “Ik vind het belangrijk om de artsen te ontlasten. Efficiëntie in de administratie komt ten goede aan patiëntenzorg, want artsen zijn gemiddeld 40% van hun tijd kwijt aan administratie. Door de hoeveelheid manuele taken terug te brengen, maak ik impact op mijn manier. Daarbij voel ik mij integraal onderdeel van een expertisegroep. Mijn focus ligt op ziekenhuizen, maar er zijn ook andere specialisaties binnen de groep.”

Toekomst bij EIFFEL

Wat de toekomst betreft heeft Thijs een duidelijke visie: “Door mijn tijd bij AH ontdekte ik hoe leuk het is om mensen in hun kracht te zetten. Ik wilde eerst teamleider zorgadministratie worden, maar hier ben ik minder standvastig in. Ik zie nu ook andere manieren om mensen te helpen groeien, bijvoorbeeld door nieuwe Eiffelaars op te leiden. Ik leg de DBC-systematiek aan ze uit, evenals het reilen en zeilen binnen de ziekenhuizen, zodat ze een vliegende start hebben in de zorg. Dat ik nu een rol vervul in een mini-schooltje, had ik nooit zo vroeg in mijn loopbaan zien gebeuren.”