Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Nienke: “De ruimte om mijn eigen koers te varen en zoveel mogelijk te leren”

Blog / 24-04-2023

Nienke Heuver startte in september 2022 als trainee risicomanagement bij Palladio, toonaangevend specialist in projectbeheersing en onderdeel van EIFFEL Projects. Inmiddels werkt ze als adviseur projectbeheersing voor twee grote infraprojecten. “Ik krijg de mogelijkheid en het vertrouwen om nieuwe dingen te doen en ontwikkel me hierdoor razendsnel.”

“Na mijn master Bestuurskunde heb ik eerst een lange reis door Amerika gemaakt. Dit gaf me de tijd om scherp te krijgen wat ik precies wilde gaan doen. Eenmaal terug solliciteerde ik bij Palladio binnen EIFFEL Projects, omdat ik hier veel kansen en ontwikkelmogelijkheden zag voor mensen met mijn studieachtergrond. Tijdens de gesprekken voelde ik meteen de klik met de mensen. Ook het werk zelf en de organisatie spraken mij erg aan.”

Hoe ziet je huidige project eruit?

“Ik werk als adviseur projectbeheersing op het gebied van risicomanagement. Ik doe dit voor twee projecten van Rijkswaterstaat: de verruiming van de Twentekanalen en de verbreding van de A1. Ik maak het risicoprofiel van het gehele project inzichtelijk voor de betrokken partijen. Vervolgens challengen we de IPM(Integraal Projectmanagement Model)-rolhouders, bijvoorbeeld omgevingsmanagers en technisch managers, hierop. Met als doel het project zo goed mogelijk te beheersen. Doordat de twee projecten zich elk in een andere fase bevinden, moet ik steeds veel schakelen. Dit maakt mijn werk extra afwisselend.”

Waar krijg je de meeste energie van?

“Ik krijg enorm veel energie van de gesprekken met de IPM-rolhouders. Deze mensen hebben zoveel kennis en ik vind het interessant om meer te leren over zulke complexe projecten. Daarnaast vind ik het leuk om gesprekken met een spannende dynamiek in goede banen te leiden. In het begin vond ik het best een uitdaging om het begrijpen hoe de complexe structuren en processen van de overheid in elkaar steken. Het kostte me wel wat tijd om erin te komen en het helemaal te begrijpen.”

Het meest waardevolle aan mijn werk? Dat ik praktisch bezig ben om iets goeds toe te voegen aan de samenleving.''

Hoe ondersteunt Palladio jou bij je ontwikkeling?

“Ik word op diverse manieren begeleid bij mijn ontwikkeling. Ik startte met een uitgebreide introductieweek. Hier leerde ik meer over het vak projectbeheersing, kreeg ik trainingen en leerde ik andere startende collega’s kennen. Ik zit in een leuk en hecht team, dat bol staat van kennis en ervaring. Ik kan altijd naar collega’s toe met vragen of om te sparren. Ook kan ik kiezen uit allerlei trainingen en heb ik een mentor en een performancemanager die me begeleiden bij mijn ontwikkeling.”

Hoe doen jullie aan kennisdeling?

“Kennisdeling is een belangrijk item binnen Palladio en EIFFEL Projects. Zo zijn er kennisgroepen van expertises, zoals bijvoorbeeld van risicomanagement. En kennismiddagen waarin we met alle collega’s van Palladio kennis en ervaringen delen. Er doet nu zelfs een student onderzoek bij ons naar hoe we kennisdeling op een nog hoger plan kunnen krijgen. Zelf kun je ook initiatief nemen om meer kennis op te doen. Ik ga binnenkort een paar dagen met collega-adviseurs meelopen. Zo krijg ik weer nieuwe ideeën en zie ik hoe zij zaken aanpakken. Leuk en leerzaam! En mocht ik me verder willen oriënteren binnen projectbeheersing, bijvoorbeeld op vakgebieden zoals planning of finance, dan kan dat ook. Maar ik heb hier voorlopig genoeg te doen en te leren.”

Wat is voor jou het meest waardevolle aan je werk?

“Het meest waardevolle van mijn werk is dat ik op een praktische manier iets goeds toevoeg aan de samenleving. Als dit project klaar is, ligt er een stuk weg waarvan veel mensen dankbaar gebruik gaan maken. Een mooi tastbaar eindresultaat waaraan ik bijgedragen heb. Dat geeft mij echt een voldaan gevoel. Ik ben nog altijd erg blij met mijn keuze voor Palladio. Ik krijg ik de vrijheid en verantwoordelijkheid om uitdagende klussen op te pakken en dat houdt mijn leercurve steil. Ondertussen ontwikkel ik me razendsnel, heb ik hele leuke collega’s en zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden in de toekomst.”