Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Tony Groenewoud: “Ik krijg en pak de kansen die EIFFEL mij biedt in mijn ontwikkeling”

BlogFinance / 31-10-2023

Tony Groenewoud is 47 jaar en een doorgewinterde professional, die vorig jaar zijn weg vond naar EIFFEL. Als lid van Team Zorg speelt hij een cruciale rol in financiële opdrachten, waarbij hij te maken heeft met business control en financiële verantwoording. Tony is momenteel werkzaam bij welzijnsorganisatie Farent. Dit is zijn vierde opdracht vanuit EIFFEL.

 

Tony: “Voordat ik bij EIFFEL kwam, heb ik zo’n 20 jaar bij ziekenhuizen gewerkt. Dit deed ik als adviseur zorgcontractering en business controller. In het voorjaar van 2022 was ik toe aan een volgende stap. Ik heb toen mijn LinkedIn-profiel geoptimaliseerd en kwam zo in het vizier van EIFFEL. Hier startte ik mijn carrière als consultant.

Start bij EIFFEL

Mijn eerste opdracht was bij Pro Persona, waar ik vijf maanden heb gewerkt. Daarna heb ik acht maanden bij een zorgverzekeraar gezeten. Vervolgens heb ik twee maanden ondersteund bij GGD GHOR en recent ben ik gestart bij Farent, waar ik nu ook twee maanden zit. Omdat ik het fijn vind om iedereen goed te leren kennen, ben ik vaak in het Clubhuis van EIFFEL te vinden. Hierdoor heb je ook meer mogelijkheid dat er domeinoverkoepelende opdrachten op je pad komen.

Na twintig jaar in vaste dienst merkte ik dat mijn werkpatronen vastgeroest waren geraakt, daarom is het interimmen een verademing. Ik houd van afwisseling, dus steeds een nieuwe opdracht is voor mij ideaal. Ik leer bij EIFFEL weer flexibel en leergierig te zijn. Ik weet wat ik kan en wil graag verder groeien, die mogelijkheid krijg ik hier.”

Impact maken in de zorg

Tony merkt dat zijn gestructureerde aanpak in financiële opdrachten wordt gewaardeerd. “Ik denk in duidelijke lijnen, zodat er geen ruimte is om alles alle kanten op te laten vliegen. Soms is impact maken simpelweg je werk goed doen en de betrokkenen verrassen met kwaliteit. Ik maak eenvoudig de overbrugging tussen de financiële manager, de operationele manager en de mensen op de afdeling. De mensen in finance spreken een andere taal dan de uitvoerende medewerkers of bijvoorbeeld IT. Door een brug tussen de afdelingen te slaan, gaat er geen kostbare informatie verloren. Deze aanpak verbetert de samenwerking en maakt het eenvoudiger om tot goede beslissingen te komen. Mijn kennis maakt me ook een vraagbaak voor collega’s, die regelmatig bij mij aankloppen voor advies en om te sparren. Dat vind ik natuurlijk erg leuk!”

Het is bij EIFFEL belangrijk om verder te kijken dan je eigen huidige opdracht. Ik wil graag meer ervaring opdoen, mijn kennis blijven delen om finance in de zorg te optimaliseren én helpen om Team Zorg stevig in de markt te zetten.”

Laagdrempelige cultuur

Tony ziet EIFFEL als een open organisatie, waar iedereen elkaar kan aanspreken: “De kennis die we als team Zorg en tussen de teams opdoen, nemen we mee naar klanten, instellingen, overheden en ministeries. In Team Zorg heerst een laagdrempelige cultuur: er worden evenementen georganiseerd, wat de onderlinge band versterkt. Ik voel me volledig geïntegreerd in dit team en ik ben blij met de wisselwerking tussen mijn collega’s en mijzelf.

Het voelt voor mij alsof ik impact maak met mijn werkzaamheden en door simpelweg deel uit te maken van zo’n grootse en prachtige organisatie. Daarnaast deel ik mijn kennis met de nieuwe collega’s die binnen het team Zorg zijn begonnen. Dit doe ik door hen samen met een collega een masterclass Business Control te geven, waar ik veel plezier in heb en van krijg. Vroeger werd ik zenuwachtig van presenteren. Ik ging hakkelend door de presentatie heen en las alles voor van een blaadje. Nu ben ik zelfverzekerder en weet ik wat ik wil vertellen; ik doe vol vertrouwen mijn verhaal. Ik krijg veel kansen en mogelijkheden bij EIFFEL en zit hier goed op mijn plek.”