Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Omaima: ''Doordat er na elke opdracht weer een nieuw en spannend project start, wordt je werk nooit saai.''

BlogLegal / 27-03-2023

Legal Consultant Omaima Kada gooide in 2022 het roer om en stapte als kandidaat-notaris over naar consultancy bij EIFFEL. Een drastische keuze, waarvan ze tot op heden absoluut geen spijt heeft. “EIFFEL biedt mij de uitdaging en de diversiteit die ik zoek in mijn werk.”

Op zoek naar meer afwisseling

“Na mijn rechtenstudie startte ik als kandidaat-notaris op een notariskantoor. Na enige tijd merkte ik dat ik er steeds minder energie van kreeg. Het werk was leuk en interessant, maar ik wilde meer uitdaging en afwisseling. Ook was ik benieuwd naar welke mogelijkheden er nog meer waren voor iemand met mijn achtergrond. Ik hoorde van een vriendin positieve verhalen over EIFFEL en ik besloot contact op te nemen. Best spannend, want ik had geen idee van wat ik als kandidaat-notaris kon betekenen in de consultancywereld.”

Uitgebreid oriënteren

“In de oriënterende gesprekken die volgden, bespraken we uitgebreid mijn achtergrond en ambities. Ook kreeg ik een helder beeld van de opdrachtgevers en projecten voor legal professionals. Samen zochten we naar de match, en die bleek er te zijn. Tot slot liep ik nog een dag mee met een Legal Consultant van EIFFEL. Zo kreeg ik een goed beeld van hoe een dagelijkse werkdag eruit zag. De afwisseling sprak mij erg aan, net als het projectmatig werken en de daarbij behorende uitdagingen. Doordat er na elke opdracht weer een nieuw en spannend project start waarin je je kunt verdiepen, wordt je werk nooit saai. Dit gaf voor mij de doorslag in mijn keuze voor EIFFEL. Alles bij elkaar heeft het ‘overstaptraject’ meerdere maanden geduurd. Ik ben blij dat ik de tijd, rust en ruimte kreeg om de juiste keuze te maken.”

“Doordat er na elke opdracht weer een nieuw en spannend project start waarin je je kunt verdiepen, wordt je werk nooit saai.”

Eerste opdracht

“Mijn eerste opdracht doe ik bij de gemeente Haarlem. Ik werk daar op de vastgoedafdeling in een team samen met twee collega’s. Ik stel verhuurovereenkomsten op, voornamelijk over stukken grond. De ene keer is dit voor een parkeerplaats, de andere keer voor een volkstuin of een pop-up-speeltuin. Soms is het heel duidelijk en is de overeenkomst snel rond, maar er zijn situaties die heel wat uitzoekwerk eisen. Ik krijg dan te maken met verschillende specialismes zoals bodemonderzoek en milieu. Dit maakt het werk heel dynamisch en afwisselend. Ik kom iedere dag nieuwe onderwerpen tegen en geen dag is hetzelfde, precies wat ik zocht. Het vakgebied grondgebruik en vastgoed sprak me al aan toen ik kandidaat-notaris was op dat gebied. Vooral vanwege de diversiteit, de dynamiek en de verschillende partijen met wie ik te maken heb.”

Werk vol uitdaging en energie

“Het schakelen met die partijen is tegelijkertijd een mooie uitdaging voor mij. Op het notariskantoor maakte ik beslissingen alleen of in samenspraak met de notaris. Bij de gemeente zijn er altijd meerdere mensen met wie ik dingen moet afstemmen. Soms duren trajecten wat langer en moet ik even gas terugnemen. Een dynamiek die voor mij nieuw en daarom heel leerzaam is. Een ander verschil met het notariaat is dat de gemeentecultuur informeler en minder hiërarchisch is. De meeste energie krijg ik als we na een complex traject de verhuurovereenkomst kunnen ondertekenen. Daarmee zetten we echt de kroon op ons werk.”

Niet stilstaan 

“Naast de uitdaging en afwisseling in het werk biedt EIFFEL mij veel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ze zorgen ervoor dat je niet stilstaat, zowel op inhoud als persoonlijke skills. Ik heb in korte tijd al een aantal cursussen afgerond, waaronder Verjaring en B1-Nederlands. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik samen met mijn performancemanager een ontwikkelplan opgesteld.”

Volop mogelijkheden voor juristen

“Werken bij EIFFEL betekent diversiteit, uitdaging en ontwikkeling. Daarnaast is er een open, warme cultuur en kun je altijd terecht bij je collega’s voor vragen of om te sparren. Dus ook al zit je alleen op je opdracht, je hebt altijd een vangnet waarop je kunt terugvallen. Ondanks dat EIFFEL een groot bedrijf is, ben je absoluut geen nummer. Je werkt in een team en is er altijd persoonlijke aandacht. Het loont echt de moeite om als startende jurist verder te kijken dan de geijkte beroepen zoals advocaat, rechter en notaris. Maar voor ervaren juristen zijn er zoveel meer mogelijkheden in dit mooie vakgebied. Bij EIFFEL krijg je de kans om ze te ontdekken.”