Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Michel van der Hoeven: “Ik zet graag die extra stap om het onderste uit de kan te halen”

BlogFinance / 10-03-2023

Michel van der Hoeven is 48 jaar, woonachtig in Steenbergen en een echte familieman. Hij houdt van sporten en is sinds december consultant bij EIFFEL. Met diverse controllers-functies op zijn cv heeft hij al een hele carrière achter de rug, maar toen hij in 2018 zijn MBA afrondde was het tijd voor een nieuw pad. 
 

 “Ik wilde graag verbreden en meer ervaring opdoen richting bedrijfsvoering, interim management en het leiden van projecten. Bij EIFFEL zit je niet in een vaste functie, waardoor ik sneller kan ontwikkelen en kan rondkijken. Dat is anders dan dat je bij een werkgever elke dag, voor langere tijd, dezelfde taken uitvoert.” 

Eerste opdracht 

“EIFFEL kende ik al vanuit mijn eerdere werkplekken. Bij een GGZ-instelling waar ik werkzaam was, waren ook een aantal Eiffelaars gedetacheerd. Ik was zoekende naar iets nieuws, zag een vacature  als Business Controller en heb gesolliciteerd. Met mijn eerste opdracht ben ik in januari begonnen, na een aantal weken kennismaken en onboarden. Als Business Controller bij de Belastingdienst ondersteun ik de afdelingen operationele facilitaire dienstverlening (OFD) en het inkoop uitvoeringscentrum (IUC). Twee compleet verschillende afdelingen. Voor OFD zijn 600 fte werkzaam in de 70 panden in het land, gastvrijheid is hier een belangrijk thema, ook andere Rijksoverheidsinstanties maken gebruik van de panden. Bij IUC gaat het over aanbestedingen en contractmanagement en het voorkomen van onrechtmatige inkoop. Voor alle afdelingen maken we een beweging om naast het afleggen van verantwoording ook goede stuurinformatie te leveren. Hierin werk ik nauw samen met de andere Business Controllers. Geen dag is dus hetzelfde.” 

EIFFEL investeert in mensen

“Ik ben erg blij met mijn overstap naar EIFFEL. De onboarding was al een pluspunt, want vanuit diverse hoeken besteden ze aandacht aan een warme ontvangst. Iedereen biedt je hier ondersteuning en ze laten je op je gemak voelen. Afgelopen week heb ik kennisgemaakt met de Performance Manager, waarmee ik over mijn toekomst bij EIFFEL heb gesproken. Uiteraard is het waardevol om te kijken naar hoe goed je je werk uitvoert en hoe declarabel je bent, maar daarbij kijken ze ook naar wat je wensen zijn en hoe je zelf jouw ontwikkelpad voor je ziet.” 

Ambitie om projecten te leiden

“Ik merk bij mijn opdrachtgever, en voormalige werkgevers, dat ze blij zijn met mijn ervaring. Ook noemen ze regelmatig dat ik een frisse blik op zaken heb en dat ik makkelijk contact maak met stakeholders binnen organisaties. Dat vind ik fijn om te horen, want ik doe zoveel meer dan alleen mijn werk uitvoeren. Deze nieuwe functie bij EIFFEL geeft mij de ruimte om meer te leren over coördineren en het leiden van projecten. Hopelijk kan ik de komende tijd ook de IPMA D-opleiding volgen, zodat ik naast mijn ervaring ook de theoretische onderbouwing heb.” 

Impact maken

“Impact maken staat hoog in het vaandel bij mij én bij EIFFEL. Daarom vind ik het prettig dat ik in deze rol verder kan kijken dan alleen de functie. Op mijn huidige opdracht bij de Belastingdienst voeren ze een viermaandsrapportage uit, waarbij ze kijken naar het verloop van de processen en de tevredenheid van de gebruikers. De Senior Business Controller vroeg mij om een enquête uit te zetten onder gebruikers en volgende week presenteer ik de resultaten. Als consultant kijk je toch anders naar zaken dan de vaste werknemers, want je bent minder ingesleten in de processen. Door de verbinding tussen mensen te leggen en samen te werken met het vaste team, is het mogelijk om de klant écht verder te helpen.” 

Switchen van non-profit naar profit

“In mijn loopbaan heb ik voornamelijk in de non-profit sector werkervaring opgedaan, daardoor ben ik bij EIFFEL ook in Team Rijksoverheid terechtgekomen. Eén van mijn beweegredenen om voor EIFFEL te kiezen is omdat ik ook graag ervaring op commercieel vlak wil opdoen. Die switch is mij nog niet eerder gelukt, maar omdat EIFFEL achter mij staat en mij motiveert, heb ik er alle vertrouwen in dat het nu wel gaat lukken."  

Een ander perspectief

“Wat mij vooral aanspreekt in consultancy is de afwisseling. Door bij te dragen aan veranderprocessen, help je bedrijven echt verder en daar zijn ze dankbaar voor. Je moet er wel het type voor zijn om elke keer te wisselen van opdrachtgever, want je kan werkelijk overal terechtkomen. Ik geniet ervan, want ik leer veel en word altijd aan het denken gezet. Daarbij verdient EIFFEL echt een compliment voor haar aanpak. Ondanks dat alle consultants verspreid over ons land zitten, steken ze veel tijd en energie in het maken van verbinding. We krijgen regelmatig clubhuis-uitnodigingen, gaan naar kwartaalbijeenkomsten of nemen deel aan gezamenlijke trainingen of sportieve activiteiten.” 

We zijn op zoek naar meer finance collega’s zoals Michel! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier verder.