Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Michiel: “Mijn opdracht is pas geslaagd als ik mijn opdrachtgever weet te verrassen.”

BlogLegal / 21-02-2023

Als Senior Consultant heeft Michiel Stam al flink wat opdrachten afgerond binnen het Fysiek Domein. Toch is hij nog lang niet uitgekeken. Wat houdt Michiel al vijftien jaar blij bij EIFFEL? “De inhoudelijke uitdaging en de diversiteit aan opdrachten zorgen dat ik elke dag vol energie aan de slag ga.”

“Direct na mijn Master Planologie startte ik bij EIFFEL en doe sindsdien opdrachten binnen het Fysiek Domein. Doordat mijn opdrachten inhoudelijk zo complex zijn en ik steeds op nieuwe plekken kom, word ik elke keer opnieuw uitgedaagd.”

Afwisselende opdrachten

“Ik doe verschillende opdrachten binnen het Fysiek Domein in rollen zoals projectleider, jurist of juridisch beleidsmedewerker. Ik houd me dan bijvoorbeeld bezig met het mogelijk maken van ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouw of een school of het maken van bestemmingsplannen of omgevingsplannen. Ik doe op dit moment meerdere opdrachten tegelijk bij verschillende gemeentes en het ministerie van BZK. Ik houd van de dynamiek die daarmee gepaard gaat. Werkelijk geen dag is hetzelfde.”

Complexe vraagstukken

“Ik word het meest blij van het bedenken en ontwikkelen van nieuwe dingen. Bijvoorbeeld het maken van een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte voor de Binckhorst in Den Haag, dat je echt vanaf de tekentafel ontwikkelt, en waarvan je het concrete resultaat ziet: nieuwe woningen die in aanbouw zijn. Of het ontwikkelen van experimenten onder de Crisis- en herstelwet (Chw) bij het ministerie van BZK, waarbij je samen met de wetgevingsjurist nieuwe regelgeving maakt. Of een omgevingsplan, waarbij niemand echt een idee heeft van hoe dat eruit moet gaan zien. Ik houd van complexe vraagstukken, waarvoor je flink moet gaan puzzelen en met je team stap voor stap bouwt naar een mooi eindresultaat. Wanneer mijn opdracht geslaagd is? Als ik mijn opdrachtgever weet te verrassen. Bijvoorbeeld door ongevraagd iets extra’s te doen. Of door mijn opdrachtgever te verrassen met bepaalde kennis en competenties.”

Als senior consultant bij EIFFEL krijg je volop uitdaging en blijf je in beweging.

Vakkennis up-to-date

“In de afgelopen jaren heb ik een flink netwerk opgebouwd, waarin we als vakgenoten vaak kennis uitwisselen. Ik spreek regelmatig met de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en spar met andere gemeenten over inhoudelijke vraagstukken. En dan zijn er nog de expertiseteams binnen EIFFEL, die bestaan uit consultants, professionals en trainees. In deze teams doen we aan kennisdeling en gaan we regelmatig op excursie. Zo gingen we laatste naar de nieuwbouwwijk Oosterwold in Almere, waarbij we met de gemeente het gebied verkenden. Tenslotte kun je externe trainingen volgen. Zo heb ik een tijdje geleden de cursus IPMA D projectmanagement afgerond.”

Toekomst

“De nieuwe Omgevingswet zal bij gemeenten voor de nodige uitdaging gaan zorgen. Ik zou die gemeenten met mijn kennis en ervaring graag verder willen helpen bij het maken van hun omgevingsplan. Maar het kan ook zijn dat er een waanzinnig interessant woningbouwproject langskomt, waar ik graag bij aansluit. Dat is het mooie van EIFFEL, er komt altijd wel een passende opdracht voorbij. En dat dit niet helemaal te voorspellen valt, maakt het voor mij juist leuk en verrassend.”

Eindeloze ontwikkelmogelijkheden voor senior consultants

Als senior Eiffelaar bij EIFFEL krijg je volop uitdaging en blijf je in beweging. Bijvoorbeeld doordat je weer een nieuwe organisatie binnenstapt of omdat je een opdracht gaat doen, waarvoor je inhoudelijk veel moet leren. En het mooie is, je hoeft voor dit soort uitdagingen en het maken van carrièrestappen niet van werkgever te wisselen. In een vaste functie bij één organisatie doe je misschien jarenlang hetzelfde en is doorgroeien niet altijd eenvoudig. Bij EIFFEL heb ik de regie over mijn loopbaan en bepaal ik zelf welke stappen ik zet. Ondertussen heb ik een fijn team met vaste collega’s, op wie ik altijd kan bouwen. Dit is niet alleen leuk, maar biedt ook inhoudelijke extra’s. We ontwikkelen nu een product waarmee we gemeenten verder kunnen helpen met het vormgeven van het omgevingsplan. Ik voer ook klantgesprekken en werk hard mee aan de groei en ontwikkeling van ons team. Daarnaast kun je ook extra taken oppakken, zoals trainingen geven aan collega’s of een mentorrol bekleden. De mogelijkheden bij EIFFEL zijn eindeloos, juist ook voor seniors. Je hoeft alleen maar te kiezen wat het best bij jou past.”