Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Lees hoe Vera van Egmond vanuit Curaçao bij EIFFEL terecht kwam

BlogFinance / 31-01-2019

Geschreven door
Vera van Egmond - van der Molen

Na mijn studie Business Administration kreeg ik via het Ministerie van Financiën de kans om bijna vier jaar te morgen werken en wonen op Curaçao als financieel toezichthouder van Caribisch Nederland.

Een fantastische kans die ik niet wilde laten schieten! Maar eenmaal terug in Nederland wilde ik meer zien dan alleen de Rijksoverheid. Als moeder van drie jonge kinderen en met een man met een eigen bedrijf, is een goede werk-privébalans voor mij erg belangrijk. Ik kwam in contact met EIFFEL en werd verrast door de flexibiliteit die ze boden. Vier dagen werken en gegarandeerd opdrachten in de omgeving van mijn woonplaats behoorden tot de opties. Dat is niet vanzelfsprekend bij consultancybureaus! De handtekeningen werden snel gezet dankzij de proactieve houding van recruitment: een eigenschap die EIFFEL als bedrijf kenmerkt.

Al snel wist men mij te vinden voor vragen op het gebied van de Rijksoverheid en haar financiën. Ik heb verschillende Eiffelaars die in Den Haag startten door de stad geleid. Ik geef intern les in public finance, specialisme rijksoverheid. Bovendien speel ik een prominente rol in het verder ontwikkelen van de finance propositie van EIFFEL, specifiek voor de non-profit sector. Het geeft mij energie om op deze manier van toegevoegde waarde te zijn voor EIFFEL! Ik hecht veel waarde aan de samenwerkavonden die Eiffelworden ge organiseertd, waarbij de specialismen finance en process met elkaar worden verbonden. De workshops hebben echt meerwaarde, omdat theorie en praktijk worden gecombineerd. Bovendien blijf ik op deze manier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;, intern binnen bij EIFFEL, maar ook extern bij de klant. Ik ben zojuist gestart op mijn derde opdracht in het Haagse, waar ik de opgedane kennis prima kan toepassen en mezelf weer verder kan ontwikkelen.

Werk en privé zijn nu goed te combineren, maar je moet wel streng zijn voor jezelf. Veel interne projecten zijn aantrekkelijk om op te pakken. Uiteindelijk voer je zelf de regie over wat je oppakt: je bent eigenaar van je eigen carrière. Je performance manager helpt om richting te geven. Ik kan nu met recht zeggen: ik ben ‘fit for the job’!