Trainee Process

Dit ga je doen

Je start jouw carrière in ons tweejarig talentenprogramma. Zes maanden intensief trainen en expertise ontwikkelen. Persoonlijke vaardigheden, intervisie en vitaliteit komen aan bod. Daarnaast investeren we in jouw inhoudelijke expertise door middel van kennismodules op inhoud om zo de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Ondertussen werk je direct aan slimme procesverbeteringen bij jouw opdrachtgever. Dat kan een profit-organisatie zijn, maar ook een zorginstelling of publieke instantie. Daar word je gecoacht door onze ervaren process consultants, met wie je samen een verbetercultuur wilt realiseren.

Na zes maanden maak je de volgende stap in jouw carrière. In de anderhalf jaar die volgen heb je vier keer intervisie met je traineegroep. Tijdens de intervisie werk je aan je carrièreperspectief.

Arbeidsvoorwaarden

Wij investeren graag in lange relaties. Je ontvangt direct een contract voor onbepaalde tijd en maakt al na zes maanden de volgende stap op jouw carrièrepad. Natuurlijk hoort daar ook een groei in salaris bij. Al voor jouw eerste werkdag brengen wij een leaseauto bij je thuis en extra’s als een onkostenvergoeding, premievrij pensioen en collectiviteitskorting zijn vanzelfsprekend.

Bij EIFFEL streven we naar topprestaties. Altijd. Topsporters en topcoaches vormen voor ons een dagelijkse inspiratiebron. Wij leren continu van hun mentaliteit en het zit inmiddels in ons DNA. Gaan tot het uiterste, kansen zien in de laatste millimeter en de laatste cijfers achter de komma. Daarom spreken wij ook over ‘fit for the job’. Mentale en fysieke fitheid draagt bij aan onze performance, daar zijn wij 100% van overtuigd. Wij bieden verschillende mogelijkheden om mentaal en fysiek fit te blijven. En dat gaat verder dan onze gym op de bovenste verdieping en dagelijks verse lunches. Zo organiseren we elke maand een sportevent, zoals kickboksen en beachvolleybal en hebben we een eigen bedrijfshockeyteam. Maar organiseren we ook trainingen om je mentaal fit te voelen, zoals time management en omgaan met conflicten. Zo is er voor ieder wat wils.

Goed om te weten

De juiste combinatie van kennis, vaardigheden en nieuwsgierigheid maakt ons expert. Daarom ben je minimaal afgestudeerd op WO-niveau en ben je bereid om in jezelf te investeren. Denk aan het behalen van jouw Lean Green Belt, eventueel gevolgd door de Black Belt. Die investeringen combineer je met jouw vermogen om verbinder op de werkvloer te zijn.
0
Ontdek meer
PROJECT: Pak de Walter Whites van deze wereld aan als CDD-analist bij EIFFEL
Gaat jouw hart sneller kloppen van het aanpakken van criminaliteit? Pak jij het liever anders aan dan Saul Goodman? Spoor jij graag de malafide nagelstudio's, shoarmatenten en kapperszaken op? Kom dan werken als CDD/KYC-analist bij EIFFEL.
3
Ontdek meer
WEEK VAN: Tristan van Stokhem
Tristan van Stokhem, professional process, deelt zijn werkweek. Als Projectleider Informatiemanagement binnen een GGZ-instelling is zijn doel om aan de hand van data meer inzicht te creëren in zorgaspecten als wachtlijsten, wachttijden en bedbezetting. Lees hoe hij aan zijn doel werkt.
Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

1
Kennismaken
Binnen 48 uur na je sollicitatie mag je een reactie verwachten. En dat is geen standaard e-mail; we bellen je om kort kennis te maken. Hebben we een klik? Dan plannen we samen een eerste gesprek.
2
Eerste gesprek
Het gesprek met de recruiter vindt bij voorkeur plaats op ons kantoor in Arnhem, op de hockeyclub in Amsterdam of op Strijp-S in Eindhoven. Daar leer je ons DNA direct kennen. Het gesprek heeft een persoonlijk karakter. We leren elkaar kennen en jij kunt ons het hemd van het lijf vragen. Ter afsluiting oriënteren we ons alvast op jouw arbeidsvoorwaarden en leggen we het vervolg van de procedure uit.
3
Tweede gesprek
Klikken we nog steeds? Dan plannen wij voor jou een tweede gesprek. Dat gesprek voer je met een performance manager, business director of consultant. Samen bespreek je jouw kansen bij EIFFEL en ga je dieper in op onze expertise en opdrachtgevers. Vervolgens valideren we de Talent Motivatie Analyse (TMA) die je ter voorbereiding hebt ingevuld.
4
Voorstel
Omdat we nog steeds een match zijn doen wij jou natuurlijk graag een voorstel. Per telefoon lichten wij het voorstel toe en vervolgens ontvang je het complete verhaal ook digitaal. Zo kun je jouw toekomst nog eens rustig nalezen.
5
Cadeau
Akkoord? Dan bellen wij allereerst om te vieren dat we collega’s zijn! Vervolgens leggen wij de procedure uit: je ontvangt jouw arbeidscontract per mail en kunt die direct digitaal ondertekenen. Snel daarna neemt de leasemaatschappij contact met je op om thuis jouw auto uit te reiken. Cadeautje!
6
On board
En dan spuiten wij je natuurlijk graag EIFFEL-rood. Je ontvangt per e-mail alle informatie over jouw onboardingsprogramma, dat geheel in het teken staat van gaming. In de tussentijd ben je altijd welkom op events en kennissessies, of heeft de business manager je zelfs al gebeld om de kansen binnen jouw vakgebied te bespreken.
Meer weten

Meer weten

Neem contact op met

Mirjam Steuten
Recruiter
Fabian van Hagen
Professional Process

Op de hoogte blijven over jobs en events?