Werken als letselschadejurist bij EIFFEL, hoe bevalt dat?

Een Eiffelaar vertelt: "In een korte tijd in veel verschillende keukens snuffelen en veel leren."

“Na drie jaar juridische ervaring, waarvan een half jaar met letselschade, ging ik bewust op zoek naar een baan waarin ik meer projectmatig kon werken. Ik wilde heel graag in verschillende keukens gaan kijken en in korte tijd veel leren. Op het gebied van letselschade zijn er twee soorten opdrachtgevers waarvoor je kan werken via EIFFEL: WA-verzekeraars en rechtsbijstandsverzekeraars. Bij EIFFEL kreeg ik de mogelijkheid om aan beide kanten te snuffelen. En van daaruit ben ik nu bezig met mijn vierde opdracht als letselschadebehandelaar.”

“Vier à vijf dagen per week zit ik als letselschadejurist bij mijn klant. Daar handel ik inkomende zaken zo goed en snel mogelijk af, in lijn met wat een cliënt nodig heeft. Allereerst bepaal ik wie er aansprakelijk is in een zaak. En of de schadeclaim überhaupt wel betaald moet worden. Daarna ga met de cliënt of belangenbehartiger na hoe de schade is opgebouwd. Is iemand bijvoorbeeld voor langere tijd arbeidsongeschikt, dan vraag ik advies op bij een medisch adviseur of een arbeidsdeskundige. Ik schakel expertises van verschillende vakgebieden in om het verhaal duidelijk te krijgen. En vervolgens werk ik toe naar een eindsituatie: iemand is hersteld of iemand kan niet meer herstellen. In het laatste geval stel ik mijn medisch adviseur de vraag of de huidige klachten nog het gevolg zijn van het ongeval. Het is niet aan mij om een medisch oordeel te vellen, maar wel om tot een oplossing te komen en het dossier af te handelen.”

“Wat ik leuk vind aan dit werk? Dat ik als letselschadejurist voortdurend met mensen in gesprek ben. Onderhandel met advocaten en andere belangenbehartigers. Om te beoordelen of een aanvraag realistisch is, moet je ook door emotie heen kunnen prikken. Vaak wordt er flink op de emotie gewerkt, en de kunst is dan om vanuit een basis van goed vertrouwen met iemand om te gaan zonder over je heen te laten lopen.”

Letselschadeadvies op de kaart zetten bij EIFFEL

“Letselschade is een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het zo’n specifiek stukje afhandeling is binnen het aansprakelijkheidsrecht. Bij EIFFEL willen we dit juridische gebied meer op de kaart zetten. Naast mijn opdrachten bij klanten, help ik daarom samen met mijn collega’s EIFFEL groeien. Door kennis te delen. Door marktonderzoek uit te voeren. En door een bijdrage te leveren aan salesproposities en nieuwe diensten. Zo heb ik een tijdje geleden een rol gespeeld in het traineeship, het Gaan-voor-Goud-traject. Ik heb toen een groep letselschadebehandelaars opgeleid voor mijn opdrachtgever. Dit opleidingstraject kunnen we ook aanbieden bij andere klanten.”

“De combinatie van projectmatig werken als letselschadejurist, de verscheidenheid aan opdrachten en de dingen die je daarnaast kan doen, maken EIFFEL tot een uitdagende werkgever. Zeker als je breder wilt kijken dan je eigen vakgebied. Als jij zelf aangeeft wat je leuk vindt, geeft EIFFEL je alle gelegenheid om het mogelijk te maken en jezelf verder te ontwikkelen.”

Letselschadejurist bij EIFFEL: rechtenstudie niet vereist, ervaring en energie wel

Met jouw positieve energie om vooruit te komen, krijg je zowel in het letselschadewerk als binnen EIFFEL veel voor elkaar. Je bent een kei in het interpreteren van cijfers en voelt goed aan wat een cliënt nodig heeft. Daarbij zie je snel of de claim en de aard van het letsel met elkaar in verhouding zijn. Door jouw besluitvaardigheid en overtuigingskracht weet je mensen mee te krijgen met jouw letselschadeadvies, ook als de uitkomst anders is dan verwacht.

Een rechtenstudie hoef je niet per se op zak te hebben, maar als letselschadejurist beschik je wel over:

  • hbo-werk-en-denkniveau
  • certificaten letselschade (Licht Letsel, Middelzwaar Letsel en/of Zwaar Letsel)
  • enige ervaring met letselschade, bijvoorbeeld als letselschadespecialist, letselschade of behandelaar personenschade
  • affiniteit met aansprakelijkheid.

Werken bij EIFFEL

Wij zijn gericht op groei en daarom krijg je veel ruimte voor ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Hoe je die ontwikkeling combineert met jouw rol bij de opdrachtgever is aan jezelf. Je vult werktijden flexibel in en met overuren creëer je ruimte voor een extra (opleidings-)budget, bovenop je prima salaris. Een leaseauto en extra’s als een onkostenvergoeding, premievrij pensioen en collectiviteitskorting zijn part of the job.

Meer weten over werken bij EIFFEL? Kik dan hier.

Kom jij als letselschadejurist het Legal-team van EIFFEL versterken?

Solliciteer dan direct!

Lorem ipsum

Meer weten

Neem contact op met

Marco van de Geer
Recruiter

Op de hoogte blijven over jobs en events?