Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0
23 Jun 2022

Business Control. Voorblijven. Niet bijblijven.

23 Jun | 09:00 - 13:00 UUR

Wil je alles weten over de nieuwe ontwikkelingen én toekomst van Business Control? Dan is het event  Business Control. Voorblijven. Niet bijblijven. wat voor jou. 

Business in Control. Voorblijven. Niet bijblijven.
Donderdag 23 juni 
09.00 - 13.00 uur


Onder begeleiding van onze dagvoorzitter Frits Huffnagel gaan we luisteren naar de inzichten van onze topsprekers en met elkaar - o.a. tijdens een paneldiscussie - in gesprek.

Tijdens het event neemt Jacques de Swart, hoogleraar toegepaste wiskunde bij Nyenrode, je mee in de toekomst van business control. Welke ontwikkelingen zien we en welke competenties heeft de Business Controller van de toekomst? En hoe kun je door slim gebruik van data sneller en beter in control komen? The future is now! Pieter van den Hoogenband vertelt over zijn ervaring vanuit de topsport. Wat is de visie van EIFFEL hierin en hoe kun je lessen uit de topsport toepassen in de rol van Business Controller?

In deelsessies gaan we in op hoe jij impact maakt als Business Controller, hoe de toekomst van Business Control eruitziet en hoe je je positioneert als business partner in jouw organisatie.

PROGRAMMA

  • 09.00u - 09.30u | Inloop, welkom, koffie
  • 09.30u - 09.40u | Centrale kick-off met Frits Huffnagel
  • 09.40u - 09.55u | Spreker Pieter van den Hoogenband
  • 09.55u - 10.40u | Spreker - Jacques de Swart, hoogleraar Nyenrode
  • 10.40u - 11.00u | Break
  • 11.00u - 11.40u | Deelsessies
  • 11.45u - 12.25u | Paneldiscussie   
  • 12.25u - 12.30u | Centrale afronding
  • 12.30u - 13.00u | Lunchen en netwerken


Overzicht van de deelsessies:

Paneldiscussie
Onder leiding van dagvoorzitter Frits Huffnagel gaan de aanwezigen in gesprek met het expertisepanel. Over de ontwikkelingen en de toekomst van business control, de inzet van data, de rol als business partner óf een vraag rechtstreeks uit de praktijk. In het expertisepanel zitten o.a. Jacques de Swart (hoogleraar, Nyenrode), Pieter van den Hoogeband (Topsport, EIFFEL) en Bas Winkels (Business Unit Director Finance, EIFFEL).

Deelsessie 1 – Impact maken als Business Controller – By Michel Thomassen & Michiel van Hoorn 
Hoe maak je als Business Controller maximale impact? Welke randvoorwaarden zijn belangrijk en welke keuzes kun je zelf maken om dit te bereiken? Hoe zorg jij dat je voorblijft en niet bijblijft? 
Eiffelaars Michel en Michiel laten het in deze sessie zien. Ze bespreken keuzes ten aanzien van positionering, afbakening, je rol als business partner én de instrumenten die je kunt inzetten als Business Controller. Hoe je het overzicht houdt en tunnelvisie voorkomt. Wanneer je impact maakt en hoe je dit maximaliseert. Wat ambieer je en is straks jouw legacy?

Deelsessie 2 – De toekomst van Business Control – By Ard Kees & Niels Schmitz 
Data en finance zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al kennen beide werkvelden hun eigen expertises. Hoe laat jij als Business Controller de wereld van data voor je werken? Ard Kees en Niels Schmitz nemen je vanuit hun achtergrond in finance en specialisatie in data mee in het antwoord op deze vraag. In deze sessie gaan we in op de verschillende niveaus van data-volwassenheid, hoe je deze vanuit jouw rol als Business Controller zult herkennen, wat nodig is om een volgende stap in volwassenheid te zetten en welke kennis je daarvoor in je team nodig hebt. Verder bespreken we ontwikkelingen als predictive analytics, process mining en dashboarding met Power BI. 

Deelsessie 3 – De Business Controller als Business Partner - By Lea Smink, Eelko Plomp en Minke Booij 
De Business Controller wordt steeds meer een business partner! Maar wat is een Business Partner? Hoe zorg je ervoor dat je geen ‘luis in de pels bent’, maar echte meerwaarde levert? EIFFELaars Lea en Eelko vertellen je over de ervaringen die EIFFEL hierin heeft. Hoe kun jij je manager of directeur ondersteunen als business partner? Onderwerpen waar we op ingaan zijn het kennen en begrijpen van de business, investeren in de relatie, prioriteren en keuzes maken, en het tonen van leiderschap. 

Minke vertelt over haar ervaringen als ex-coach van het Nederlandse vrouwenvoetbal. In die rol was zij immers ook Business Partner van de topsporters. Hoe zorg je ervoor dat je maximaal bijdraagt aan het resultaat van de topsporter? Hoe helpt de kennis van de ‘business’ en data hierin? 

LOCATIE

Clubhuis EIFFEL
Meander 1061 te Arnhem

AANMELDEN

Meld je aan en wij zien jou graag op 23 juni! 

Deel dit event

Meld je aan en wij zien jou graag op 23 juni!