Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Mariam: “Als je veel wilt leren en snel wilt groeien moet je bij EIFFEL zijn.”

Blog / 13-06-2022

Tijdens haar zoektocht naar het ideale traineeship koos Finance Trainee Mariam Sellami met overtuiging voor het Accelerator Programm van EIFFEL. Het stak met kop en schouders boven andere traineeships uit. Of ze nog steeds blij is met haar keuze? “Zeker weten, ik heb me in de afgelopen maanden in een razend tempo ontwikkeld.”

“Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam ging ik bewust op zoek naar een traineeship, dat goed bij mij paste. Ik was nog lang niet uitgeleerd! De enthousiaste promotievideo van EIFFEL sprak me meteen aan. Ze staken zoveel energie in het werven van toekomstige trainees. Ik voelde me meteen gewaardeerd en dat gevoel is gebleven.”

Waarom EIFFEL?

“Mezelf ontwikkelen en blijven leren vind ik heel belangrijk. Niet alleen op finance-gebied, maar ook op persoonlijk vlak. EIFFEL besteedt hier veel aandacht aan en het Accelerator Programm doet daar nog een schepje bovenop. Daarnaast spreekt het sportieve karakter van EIFFEL mij erg aan. Ik ben gek op sport en ik doe actief aan klimmen en tennissen. De hele organisatie ademt sport en dat merk je aan alles. Zo krijg je, als je wilt, een coachingsgesprek met een coach uit de topsport met wie je je eigen werksituatie kunt bespreken. En een intensieve trainingsdag sluiten we sportief af met een yogasessie. ”

Accelerator Programm

“In januari startte het traineeship met een uitgebreide kick-off. Hierin kregen we als traineegroep uitleg over het Accelerator Programm en wat we ervan konden verwachten. Het was heel leuk om al mijn medetrainees van EIFFEL te ontmoeten. Ik heb ook al een aantal interessante trainingen gevolgd, zoals communicatie, projectmatig werken en branding. Die laatste helpt je om jezelf te positioneren bij een opdrachtgever, bijvoorbeeld tijdens een kennismakingsgesprek voor een nieuwe opdracht. De trainingen waren lekker interactief en bestonden voor een groot gedeelte uit
rollenspellen en praktische oefeningen. Zo brachten we de theorie direct in praktijk. En dan leer je pas echt!”

“De trainingen van het Accelerator Programm zijn heel interactief, waardoor je
de theorie direct in praktijk brengt.”

Eerste opdracht

“Bij mijn huidige opdrachtgever behandel ik dossiers die ik beoordeel volgens bepaalde wetgeving. Ik voer veel gesprekken, waardoor ik belangrijke softskills ontwikkel, zoals empathisch vermogen. Ik leer ook snel schakelen, doordat ik mijn werk steeds moet aanpassen aan de continu veranderende wetgeving. In dit project werk ik samen met andere Eiffelaars en dat is fijn. We werken prettig samen en we doen ook na het werk leuke dingen samen. En het heeft nog een praktisch voordeel: ik kan met mijn vragen altijd bij iemand terecht.”

Veel leren en snel groeien

“Als je veel wilt leren en snel wilt groeien zit je bij EIFFEL op de juiste plek. Dankzij de combinatie van het traineeship en de ervaring die je opdoet bij verschillende opdrachtgevers komt je ontwikkeling echt in een stroomversnelling. En de topsportmentaliteit, die zich uit in sportieve activiteiten, de topsportcoaches en het teamwerk binnen EIFFEL, vind je bij geen enkel ander vergelijkbaar bedrijf. Dit maakt EIFFEL echt uniek.”

Toekomst bij EIFFEL

“In de toekomst zie ik mezelf in een adviserende rol in het financevak en groei ik graag door naar de functie van consultant. Hoe ik dat aanpak? Door hard te werken op alle opdrachten die er nog aankomen en door zoveel mogelijk te leren van ervaren mensen om me heen. En natuurlijk door veel feedback te vragen. Voorlopig zit ik nog goed bij de Belastingdienst en leer ik nog iedere dag nieuwe dingen. En daar krijg ik energie van!”