0

Project - CDD

Blog / 19-03-2019

BEN JIJ DÉ TEGENHANGER VAN SAUL GOODMAN? ZIE JIJ DE UITDAGING IN HET AANPAKKEN VAN DE WALTER WHITES EN JESSE PINKMANS? Stap dan in de wereld van financial crime en spoor criminaliteit op als CDD/KYC-analist bij EIFFEL.

Gaat jouw hart sneller kloppen van het aanpakken van criminaliteit? Pak jij het liever anders aan dan Saul Goodman? Spoor jij graag de malafide nagelstudio's, shoarmatenten en kapperszaken op? Kom dan werken als CDD/KYC-analist bij EIFFEL.

Je kent het wel…

… van die straten vol met nagelstudio’s, shoarmatenten en kapperszaken. Waarvan je stiekem wel weet dat er echt geen nagels gevijld worden, shoarma wordt gebakken en haar wordt geknipt. Stel je eens voor dat jij de CSI vormt binnen de financiële sector die dit soort malafine praktijken weet de voorkomen. Dat je criminaliteit opspoort en detecteert. En dat je onze opdrachtgever helpt in het voorkomen van integriteitsrisico’s als witwassen of terrorismefinanciering. Als Customer Due Diligence analist bij EIFFEL maak jij daarin het verschil.

KEN JE KLANT

Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Client (KYC), oftewel ‘ken je klant’, zijn een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Van financiële instellingen wordt immers verwacht dat zij precies weten wie hun klanten zijn. Om zo te voorkomen dat hun diensten niet worden misbruikt. Door de toepassing van wet- en regelgeving, kunnen malafide praktijken worden opgespoord en tegengegaan. Dit klinkt echter logischer en gemakkelijker dan het in de praktijk is. De inschatting of een klant daadwerkelijk zegt wie hij is, en dus geen reputatieschade oplevert, moet op basis van grondig onderzoek worden gemaakt.

JOUW ROL

Financiële instellingen dienen te allen tijde op de hoogte te zijn van de identiteit van hun klanten. Het is jouw taak te achterhalen hoe de juridische structuur van een klant in elkaar zit, wie de mensen hierachter zijn en of er ongebruikelijk transacties plaatsvinden. Verdachte geldstromen en transacties worden door jou tot in de puntjes onderzocht.

Binnen de wereld van CDD en KYC heb je dan ook alle tools en bronnen tot je beschikking om jouw detective-hart sneller te laten kloppen. Jij bent de poortwachter bij onze opdrachtgever. Je werkt in de dynamische omgeving van een grote financiële instelling, waar elke dag nieuwe uitdagingen op je pad komen. Je hebt oog voor detail en houdt ervan om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Hiervoor beschik je over de volgende skills:

  • Je hebt WO werk- en denk niveau en een achtergrond in recht of finance
  • Je kan zelfstandig werken, maar weet je weg ook te vinden binnen een team
  • Je pakt de verantwoordelijkheid op jouw werk
  • Je hebt een groot analytisch vermogen en weet daardoor hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden
  • Je bent in staat om verbanden te leggen
  • Je bent in staat op verschillende niveaus te communiceren, waaronder de klant

BETTER CALL EIFFEL

Opfriscursus over witwassen? Saul legt het je uit.

[filmpje]

Waar je Saul belt voor hulp bij witwassen bel je EIFFEL voor het tegengaan van witwassen.

TRAINEESHIP BIJ EIFFEL

Naast je werk bij de opdrachtgever, start jouw tweejarig talentenprogramma. Het eerste half jaar staat in het teken van de persoonlijke ontwikkeling op vaardigheden, vitaliteit en vakkennis. Daarna promoveer je tot professional. In de 1,5 jaar die daarop volgen, kom je vier keer samen met je traineegroep voor intervisie op jouw carrièrepad.