Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jelle Bannink: “Bij EIFFEL heb je zelf wat te kiezen en dat spreekt mij aan”

BlogLegal / 13-04-2023

Jelle Bannink is 28 jaar en woont in Groningen, waar hij ook heeft gestudeerd. Na zijn Bachelor rechtsgeleerdheid volgde hij de master Staats- en Bestuursrecht, met een specialisatie in agrarisch recht. Inmiddels is hij 2,5 jaar werkzaam voor EIFFEL en krijgt hij alle tijd om te ontdekken wat nou écht bij hem past.  

 

“Mijn interesse in agrarische zaken heb ik vanuit huis meegekregen. Na jarenlang schapenboer te zijn geweest, hebben mijn ouders nu een gespecialiseerd natuurbegrazingsbedrijf. Ik wist niet precies wat ik wilde in mijn leven, maar wat ik wél wist is dat ik iets in de agrarische hoek wilde doen. Nu bij EIFFEL combineer ik het beste van beide werelden.”  

Start bij EIFFEL 

“Na het afronden van mijn opleiding heb ik een tijdje bij mijn ouders gewerkt; lekker schapen hoeden met mijn eigen border collie. Toen ik het tijd vond om een baan te zoeken in mijn vakgebied, sprak ik met iemand van EIFFEL, die mij vertelde dat ze plannen hadden om een team in het noorden te starten. Enkele maanden later werden deze plannen realiteit en ben ik aangehaakt als één van de eerste consultants in de regio.”  

“Het pionieren in het noorden is mij op het lijf geschreven. Samen met een handjevol consultants, een nieuwe business manager en een nieuwe performance manager zijn we gestart. Projectmatig werken, potentiële opdrachtgevers vinden en inhoudelijk werkervaring opdoen werd mijn prioriteit.”  

Stikstofspecialist 

“Eind 2020 ben ik gestart met een eerste, korte opdracht. Ik kon werkervaring opdoen als Functionaris bezwaar en beroep bij het CAK. De focus lag hier meer op sociaal recht. Toen ik bij mijn Business Unit Manager aangaf dat ik mij wilde toeleggen op agrarisch recht en omgevingsrecht, kwam er een opdracht bij Provincie Fryslân beschikbaar. In 2019 schreef ik mijn scriptie over het stikstofprobleem. Toen nog in opkomst, maar inmiddels natuurlijk dagelijks in het nieuws. Dat ik bij de provincie kon werken aan het stikstofdossier, kwam als geroepen. Ik werkte een jaar als Jurist Wet Natuurbescherming voor de provincie, waardoor ik al meer kon focussen op agrarisch en omgevingsrecht. Inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam voor de provincie Drenthe, waar ik werk als Jurist en Vergunningverlener Wet Natuurbescherming. Ook hier ligt de focus weer op het stikstofdossier, maar deze keer met de nadruk op de beleidsmatige kant.” 

Ontdekken en pionieren 

“Na deze opdrachten in de wereld van stikstof zou ik ook weleens willen werken aan ruimtelijke ordening en milieu. Bij EIFFEL heb je hier zelf wat in te zeggen, dus dat is ideaal. Voor mij zit de uitdaging vooral in het leren van nieuwe dingen, lekker aan de gang blijven. Het uitkopen van boerenbedrijven is nu steeds in het nieuws, maar dit roept ook nieuwe vragen op. Moeten paasvuren ook een vergunning hebben? En de industrie? Of de aanleg van een nieuwe weg? Er valt voorlopig nog voldoende te ontdekken en pionieren op dit vlak.”  

Toekomst bij EIFFEL 

“Over mijn toekomst bij EIFFEL ben ik optimistisch. Ik heb inmiddels werkervaring op kunnen doen en zelfs al de eerste stappen gezet in het vakgebied dat mijn voorkeur heeft. De komende jaren wil ik mij vooral breed ontwikkelen op het gebied van omgevingsrecht, milieu, bouw en natuurbeheer. En dan niet alleen als stikstofspecialist, maar ook als beleidsmedewerker of milieujurist. Als verkapte boer ben ik gewend om praktisch te denken en dat komt van pas om je weg te vinden in de juridische haken en ogen, die de Europese wetgeving met zich meebrengt.”  

“Werken bij EIFFEL bevalt mij enorm goed. De verstandhouding tussen mensen is fijn. Er zijn korte lijntjes en er wordt naar je omgekeken. Je kan je moeiteloos ontwikkelen en als je zelf helder communiceert over je doelstellingen, dan zijn ze bereid om met je mee te denken en te werken. Voor mijn gevoel word ik op mijn wenken bediend. Daarnaast heb ik al twee grote festivals meegemaakt en een fietstocht van Groningen naar Assen en weer terug gemaakt met mijn team. Fantastisch toch?”